Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Aiz strīpas palikušais JRT ēku rekonstrukcijas mets gūst starptautisku ievērību

Otrdien, 27. augustā, dizaina izdevums Designboom Magazine savā interneta vietnē izcēlis NRJA un IG Kurbads iesūtīto metu ar nosaukumu Show under Skin/Zem ādas teātris, kas tika iesniegts Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēku kompleksa rekonstrukcijas konkursā.

"Priekšlikums piedāvā dinamisku risinājumu, kas respektē esošās teātra ēkas kultūrmantojumu," lasāms designboom.com. Tā autori ir Uldis Lukševics, Linda Leitāne-Šmīdberga, Uldis Sedlovs, Zigmārs Jauja, Ivars Veinbergs, Elīna Lībiete un Normunda Tirāns.

NRJA un IG Kurbads piedāvājums gan nav atrodams ne starp godalgotajiem, ne arī starp tiem metiem, kuriem žūrijas komisija piešķīra veicināšanas balvas "pēc mākslinieciskā un arhitektoniskā redzējuma".

Uz jautājumu, kā šim metam klājies konkursā, viens no žūrijas komisijas pārstāvjiem, Latvijas Arhitektu savienības Padomes priekšsēdētājs Viktors Valgums Diena.lv atklāja izrakstu no žūrijas ziņojuma: "Ja sarunu rezultātā nevienam no godalgotajiem dalībniekiem netiek piešķirtas līguma slēgšanas tiesības, uz sarunām tiks uzaicināti piedalīties arī divi nākamo vietu ieguvēji." Viens no tiem ir personu apvienības SIA F.L. Tadao & Lukševics/IG Kurbads jau iepriekš minētais priekšlikums.

"Kā redzams, "awarded an honorary mention" (saņēmis cildinošu atsauksmi) ne visai atbilst patiesībai, bet liekas, ka pašiem autoriem ir cits traktējums," piebilda V.Valgums.

Visu publikāciju starptautiskajā izdevumā var lasīt šeit:

Jau ziņojām, ka Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) organizētajā arhitektūras metu konkursā Jaunā Rīgas teātra ēku kompleksa rekonstrukcija nevienam no priekšlikumiem netika piešķirta pirmā vieta, bet noteikta viena otrā un divas trešās vietas.

Jāpiebilst, ka līdz 10. septembrim Jaunā Rīgas teātra foajē (Lāčplēša ielā 25) ir iespējams aplūkot godalgotos metus. Teātris interesentiem atvērts no plkst. 10 līdz 19.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja