Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aprīlī ar trim izrādēm Rīgā viesosies Daugavpils teātris

Aprīļa sākumā Daugavpils teātris viesosies Latvijas Nacionālajā teātrī ar trim izrādēm. Vienā nedēļas nogalē varēs noskatīties gan muzikālu pasaku pieaugušajiem latviešu un latgaliešu valodā Pa Laimes lāča pēdām, gan izrādi visai ģimenei latgaliski Spreideits. Savukārt 3. aprīlī uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves atkārtoti viesosies Paradīze, muzikāli dramatiska izrāde, kura tapusi pēc Raimonda Paula mūzikla Dāmu paradīze motīviem, pie klavierēm būs pats Maestro.

Muzikālā pasaka pieaugušajiem Pa Laimes lāča pēdām (rež. O. Šapošņikovs) ir veidota pēc Andreja Upīša stāsta Sūnu ciema zēni motīviem un balstās uz pasakas likumiem, tāpēc šeit sendienas mijas ar mūsdienām un brīnumi ir kļuvuši par ikdienu. Gluži kā oriģināldarbā sūnciemieši dodas ceļojumā Laimes lāča meklējumos, lai izglābtu savu ciemu no gadiem ilgas nolemtības, taču šoreiz ar burvju navigatora palīdzību aizklīst Eiropas plašumos. Izrāde aizved skatītājus muzikālā ceļojumā, ar domām par laimi un tās vērtību. Izrādē skan Valta Pūces mūzika Reiņa Sējāna aranžējumā. Kopā ar Daugavpils teātra trupu iestudējumā piedalās Jānis Jarāns, Ilona Bagele, Dainis Skutelis un Atis Ieviņš. Izrāde notiks 1. aprīlī plkst.18.00.

Savukārt 2. aprīlī varēs noskatīties pirmo Daugavpils teātra iestudējumu bērniem latgaliski Spreideits (rež. M. Korsiets). Šī izrāde šogad ir izvirzīta Latgaliešu kultūras gada balvai Boņuks 2022. Annas Brigaderes pasaku lugas sižets par mazo, taču visnotaļ drosmīgo laimes meklētāju ir labi zināms visiem, tāpēc radošā komanda ir pārliecināta, ka skatītāji ar prieku ļausies neparastajam piedzīvojumam teātrī un bez grūtībām sapratīs notiekošo uz skatuves pat bez latgaliešu valodas priekšzināšanām. Uzvedums ir bagātināts ar etnoroka grupas Laimas muzykanti vadītāja Artūra Uškāna sacerēto mūziku, savukārt latgaliskais skanējums (lugu latgaliski tulkojusi Monika Zīle) dāvā izrādei papildu sirsnības un humora dzirksti. Izrāde notiks plkst.12.00 un 15.00.

Viesizrādes Rīgā Daugavpils teātris noslēgs 3. aprīlī ar bilingvālu (latviešu un krievu val.) muzikāli dramatisku iestudējumu Paradīze, kurā kopā ar teātra trupu piedalās soliste Ilona Bagele un aktieris Rihards Lepers, savukārt pie klavierēm būs pats Maestro. Paradīze ir unikāls iestudējums, kurš tapa pērn par godu desmitgadei kopš mūzikla Dāmu paradīze pirmizrādes Daugavpils teātrī un kuru režisors Oļegs Šapošņikovs veidoja kā muzikālu ceļojumu ar šo mūziklu saistītās vēstures liecībās. Izrādes pamatā ir Emīla Zolā 1883. gadā radītais mīlas stāsts par vienkāršu meiteni no provinces, kura iekaro tā laika Parīzes lielākā veikala īpašnieka sirdi, sižetu papildina pārdomas par romānā iekodētajiem vēstījumiem un ar mūzikla tapšanu saistītiem notikumiem. Taču galvenā loma šajā iestudējumā ir atvēlēta Raimonda Paula radītajai mūzikai. Izrāde sāksies plkst.19.00.

Biļetes uz Daugavpils teātra viesizrādēm Rīgā pieejamas Biļešu paradīze kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja