Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ar plašu pasākumu programmu sākas Starptautiskais jaunā teātra festivāls Homo Novus

Šodien, 8. septembrī, ar Dzīrēm Sporta pils dārzos, Guči fabrikas atvēršanu Vidzemes tirgū un Lienes Pavlovskas vizuālo darbu Atrastos zābakos tiks atklāts Starptautiskais jaunā teātra festivāls Homo Novus, informēja rīkotāji.

Festivālu, kurš šogad notiek 26. gadu pēc kārtas, 10 dienu garumā varēs pieredzēt Rīgā, reģionos, tiešsaistē, klātienē un pa telefonu. Programmā iekļauti latviešu jaundarbi, kā arī izrādes, kas tapušas ciešā sadarbībā ar māksliniekiem no Norvēģijas, Kanādas, Itālijas, Vācijas, Austrālijas, ASV un citām valstīm.

Līdz ar festivāla sākumu interesentiem būs pieejams arī festivāla centrs Vidzemes tirgū, kur varēs piedalīties sarunās ar māksliniekiem un vakaros baudīt muzikālus priekšnesumus, par ko rūpēsies Kaspars Groševs, Kristians Kalva, Ēriks Kiršfelds un citi. Centrā būs iespējams arī uzrakstīt un nosūtīt savu festivāla pastkarti, izmantojot īpašu ar Latvijas Pasts atbalstu radītu Homo Novus pastmarku (ierobežotā daudzumā). Vidzemes tirgū notiks arī festivāla noslēguma ceremonija 18. septembrī ar Sanfrancisko leģendārā kvīru dejas mākslinieka Kīta Henesija vadīto kolektīvās dziedināšanas eksperimentu Vēl ne, kas plānots kā atbildes reakcija uz mūsdienu politiskajām krīzēm. 

Lielākā daļa Homo Novus izrāžu un notikumu noris zaļajā drošības līmenī, kas nozīmē, ka, rūpējoties par citu apmeklētāju, mākslinieku un komandas drošību, festivālu klātienē būs iespējams apmeklēt, uzrādot Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu (derīguma termiņš – 6 mēneši) un personu apliecinošu dokumentu. Savukārt mājaslapā homonovus.lv norādītas arī tās izrādes, kuras notiks brīvā dabā drošā attālumā vai attālināti. Atsevišķiem Liecinieku tribīnes notikumiem būs iespējams sekot video tiešraidē Latvijas sabiedrisko mediju portālā lsm.lv.

Šogad festivāls Homo Novus runā par nenoteiktību dažādos ideju laukos. Festivāla programma radīta vēl ciešākā sasaistē ar skatītāju, piedāvājot iespēju satikties svešiniekiem, apmainīties idejām, vārdiem, izmēģināt citu cilvēku nodarbošanos, piedzīvot citu dzīvi, atrast sevī spēju uzticēties otram, lai reizēm ļautu palīdzēt arī sev. Homo Novus aicina kopīgi iztēloties nākotni un sabiedrību, kurā cits citu pamanām, novērtējam, un kurā dzīvs un klātesošs ir kolektīvais prieks.

Vairāki notikumi festivālā ir bezmaksas, savukārt biļetes uz izrādēm iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā bilesuparadize.lv, kā arī festivāla centrā Vidzemes tirgū.

Festivāla vizuālajā identitātē izmantotas Māras Brašmanes fotogrāfijas no tirgus sērijām, kas uzņemtas Vidzemes tirgū un citviet Latvijā.

Festivāla rīkotāji - Latvijas Jaunā teātra institūts.

Vairāk: www.theatre.lv un www.homonovus.lv 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja