Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Dokumentāls stāsts par sievietes pieredzi Zemessardzē. Marija Linarte JRT iestudē Milžu cīņas

15. septembrī Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) notiks jaunās režisores un aktrises Marijas Linartes iestudējuma Milžu cīņas pirmizrāde. Viņa pati ir arī lugas autore

Izrādes galvenā varone Anna un viņas pasaule apkārt piedzīvo neiedomājamas pārmaiņas. Šis stāsts ir lapas no viņas dienasgrāmatas, kurā Anna apraksta savu nokļūšanu un būšanu Zemessardzē, cīņu ar depresiju un izdzīvošanu un to, kas vēl priekšā. Šī nav tikai dokumentāla izrāde par to, kas notiek dienestā. Tas ir savas patiesības meklēšanas ceļojums, kura laikā Anna mēģina saprast, kam viņa tic un kas viņa patiesībā ir. Izrāde ir par lielajām cīņām un pārdzimšanu.

Autore un režisore Marija Linarte, kā arī abi izrādes aktieri Inga Tropa un Jānis Grūtups dien Zemessardzes 1. Rīgas brigādes 13. kājnieku bataljonā, tāpēc izrāde ir balstīta radošās komandas pašu pieredzētajā un citu dienesta biedru stāstos.  

Režisore Marija Linarte stāsta: "Izrāde Milžu cīņas man ir ļoti personisks darbs, kurā ir ielikta daļa manis pašas un visu manu tuvāko dienesta biedru piedzīvotais. Dienesta uzsākšana man ir bijis ļoti transformējošs process, kas ir viesis korekcijas manā personībā un ikdienā visdažādākajos veidos. Šī izrāde ir tapusi kā skaidrojums tam, kāpēc es un mani kolēģi, draugi tur esam, kāpēc tur vispār ir jābūt, kāpēc tur visu laiku gribas atgriezties un palikt. Un jā, arī par to, kā ir dzīvot šajā pasaulē, ja tev ir mentālie izaicinājumi, un kā tas viss savienojas vienā lielā "rasola bļodā", ko sauc par būšanu cilvēkam. Būs smieklīgi un ne tik smieklīgi, un būs pa īstam."

Izrādes radošajā komandā darbojas māksliniece Paulīne Kalniņa, videomākslinieks Sandijs Ruļuks, gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko, kustību konsultante ir Jete Lona Hermane, mūzika un skaņa – Minska. Lomas atveido Inga Tropa un Jānis Grūtups.

Izrāde tiks spēlēta JRT Kamerzālē. Biļetes uz tuvākajām izrādēm septembrī ir pārdotas. Ierobežots biļešu skaits vēl ir pieejams uz izrādēm 28. un 29. oktobrī, kā arī 15., 17. un 22. novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja