Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izziņota Sanfrancisko Jaunā teātra iestudējuma Anšlavs un Veronika papildizrāde

Pateicoties lielajai skatītāju interesei, 30. jūnijā plkst. 15.00 kultūras centrā Siguldas devons Sanfrancisko Jaunais teātris no Kalifornijas piedāvā Anšlavs un Veronika papildizrādi . Galvenajās lomās: Kaspars Znotiņš (Jaunais Rīgas teātris) un Taira Zoldnere, informēja teātra pārstāvji.

Izrāde Anšlavs un Veronika veidota pēc Raimonda Staprāna lugas motīviem, un tā ir par dzīvesbiedriem rakstnieku Anšlavu Eglīti un mākslinieci Veroniku Janelsiņu, kas lielāko mūža daļu pavadīja trimdā, Amerikā. Tā iesākas ar precētā pāra pārcelšanos no Ņujorkas uz Oregonu, seko viņiem līdzi uz Kaliforniju un noslēdzas ar Eglīša aiziešanu mūžībā.

Autors pievēršas laulāto draugu personīgajām attiecībām, saskarsmei, intelektuālajiem strīdiem un domu apmaiņai, iepinot stāstus no viņu dzīves, kas ļauj skatītājam atklāt viņus kā personības, atstājot varoņu literāros un mākslinieciskos sasniegumus aizkadrā. Staprāns abus pazinis personīgi, kā arī, rakstot lugu, izmantojis Veronikas Janelsiņas atmiņas. 

Izrāde savu pasaules pirmizrādi piedzīvoja 2022. gada 1. jūlijā St. Paulā, Minesotā, XV Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētkos ASV, bet tagad to būs iespēja redzēt Latvijas iedzīvotājiem un viesiem, kuri būs atbraukuši uz Vispārējiem Dziesmu un deju svētkiem.

Biļetes pieejamas vietnē bilesuparadize.lv.

 

Otra Sanfrancisko Jaunā teātra izrāde Ķēves dēls Kurbads ir veidota pēc valodnieka Jāņa Turbada (īstajā vārdā - Valdis Zeps) romāna motīviem. Izrādes režisors ir Viesturs Meikšāns. Autors valdis Zeps savu darbu nodēvējis par pasaku, kas sarakstīta pietātes trūkumā, un izmantojis tajā latviešiem zināmus mitoloģiskos, literāros vai vēsturiskos tēlus, savijot Lāčplēša un Kurbada teikas ar mūsdienu birokrātijas principiem. Iznākums ir paradoksāls farss Sanfrancisko Jaunā teātra interpretācijā. 29. jūnija Ķēves dēls Kurbads izrāde ir izpārdota.

 

Sanfrancisko Jaunais teātris dibināts 2010. gadā un šobrīd ir vienīgais aktīvais latviešu teātris ASV. Tā pieredzes krājumā ir septiņi iestudējumi. Izrādes ir priecējušas skatītājus ne tikai Sanfrancisko, bet arī 2017. gada XIV Vispārējos Latviešu dziesmu un deju svētkos Baltimorā, ASV, ar izrādi Emīls un Berlīnes zēni un 2022. gada XV Vispārējos Latviešu dziesmu un deju svētkos St. Paulā, ASV, ar izrādi Anšlavs un Veronika, kā arī latviešu centros Losandželosā, Vašingtonā, Bostonā, Reikjavikā un Oslo. Sanfrancisko Jaunais teātris šobrīd aktīvi organizē devīto diasporas amatierteātru festivālu Laipa 2023, kas notiks Sanfrancisko no 2023. gada 26. līdz 29. oktobrim. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja