Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Jaunajā Rīgas teātrī notiks lugas "Puspietura" pirmizrāde

11.februārī Jaunajā Rīgas teātrī notiks pirmizrāde Alekseja Ščerbaka lugai "Puspietura" Ilzes Olingeres (Rudzītes) režijā, informē teātra mārketinga daļas vadītāja Andra Rutkēviča.

"Puspietura" ir stāsts par kādu jaunu mammu, pārmijnieci Sņežanu, kura dzīvo viena ar dēlu Vaņu vietā, kur vilciens pietur pāris reizes trijos gados. Te notiek satikšanās ar iepriekš nolemtu šķiršanos. Tas ir stāsts par kādu jaunu žurnālistu Pašu, kurš iemaldījies šajā nulles punktā un divas nedēļas īrējis istabu, lai uzrakstītu savu mūžā pirmo grāmatu. Tas ir arī stāsts par zēnu Vaņu, kurš tic kikimorām. Visi trīs viens otram ir pieķērušies. Un Paša šķiet labāks par tēti! Tikai Pašam jābrauc prom...

Lugas autora Aleksejs Ščerbaka vārds Latvijas teātru vidē izskan pirmo reizi, kaut gan viņa lugas vairākkārt saņēmušas augstākās godalgas Krievijas jaunās drāmas konkursos. Luga "Puspietura" (2007) ir Maskavas dramaturģijas konkursa "Ļubimovka" un Sibīrijas un Tālo Austrumu Mūsdienu dramaturģijas laboratorijas (Omska, Krievija) laureāte. Tā ieguvusi pirmo godalgu Starptautiskajā kinoscenāriju konkursā "Strana 2007" (Jekaterinburga, Krievija) un Gran-prix Starptautiskajā dramaturģijas konkursā "Svobodnij teatr 2008".

Režisore Ilze Olingere par izrādes ieceri saka: "Alekseja Ščerbaka luga "Puspietura" mani aizrāva tiklīdz to izlasīju. Tā nav tipiska luga. Teksta īsie, aprautie, fragmentārie dialogi ir galēji vienkārši, bet saturiski ietilpīgi, sāpīgi. Tā vienlaikus kārdina un biedē, jo galvenā lomā jābūt zēnam, kurš ar savu esību uz skatuves un jautājumiem provocē pieaugušos. Tas prasa no aktieriem dubultu devu atvērtības, elastīguma, prāta asuma, humora un uzmanības. Ir vērts riskēt.

"Puspieturu" atļaujoties nosaukt par mūsdienu pasaku mēs iegūstam iespēju mesties trakās spēlēs un iztēles labirintos - pārbaudījumos gan mums pašiem, izrādes veidotājiem, gan skatītājam. Spēle un spēlēšanās, gēns, kas ir mūsu kopš piedzimšanas, tas, kas izaug no reiz bija, no nekā… "

Izrādes mākslinieks ir Kristians Brekte, mūzikas partitūras autori Kristaps Krievs un Ainis Rudzītis, bet lomās Inga Alsiņa, Varis Piņķis, Mārcis Lācis, Kristians Liberts (8 gadi), Edvarts Alberts (11 gadi).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja