Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kalnciema kvartālā notiks Vara Piņķa izrāde Četri monologi un divi stāsti

24. februārī plkst. 19 Kalnciema kvartālā būs skatāma režisora Vara Piņķa izrāde Četri monologi un divi stāsti, kura balstīta uz mūsdienu populārā igauņu rakstnieka un dramaturga Andrusa Kivirehka satīrisko stāstu motīviem.

Izrāde būs mēģinājums uz skatuves iedzīvināt A. Kivirehka absurdo un grotesko prozu, iespējami samazinot dekorāciju un rekvizītu klātbūtni. Izrādes "miesa" ir četri jauni un talantīgi aktieri un viņu atraisītā mentalitāte, turpinot latviešu teātrī jau aizsākto "tīro stāstu stāstīšanu". Izrāde ir idejiska attīstība aktieru un režisora līdzšinējai sadarbībai izrādē Trīs stāsti, kura tika izrādīta skatītājiem 2015. gadā.

Izrādē Četri monologi un divi stāsti tiks izmantoti A. Kivirehka stāsti Nabaga students, Mācītāja dēls un 6 monologi par naudu no krājuma Skaistais dzīvnieks, kurā autors savā satīriskajā prozā aicina izturēties ar veselīgu ironiju pret imagināriem mūsdienu sociālajiem sasniegumiem: morāli, reliģiju un demokrātiju. Bez didaktikas viņš aicina cilvēku saglabāt veselo saprātu un neļauties masu patētikas fantomiem. Tāpat kā Kivirehka stāstos, arī izrādē figurē "cilvēks smieklīgais", kurš mīt mūsos, un izrādes režisors Varis Piņķis uzskata, ka "to ir bīstami aizmirst".

Izrādē piedalās aktieri: Reinis Boters, Ance Strazda, Āris Matesovičs un Klāvs Mellis. Režija - Varis Piņķis, kustības -Kristīne Brīniņa. 

Tuvākās izrādes - 24. februārī plkst. 19, 25. februārī plkst. 20, kā arī 9. un 10. martā plkst. 19. Biļetes uz izrādēm nopērkamas www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena 10 eiro. Ieteicams 16+.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja