Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

LNO izrādē "Dons Žuans" šovakar debitēs diriģents Ainārs Rubiķis un soprāns Silga Tīruma

4. novembrī V. A. Mocarta operā "Dons Žuans" notiks dubultdebija – pie diriģenta pults debitēs 3. Starptautiskā Gustava Mālera diriģentu konkursa (Bamberga, Vācija) uzvarētājs Ainārs Rubiķis, bet donnas Elvīras lomā debiju uz LNO skatuves piedzīvos jaunais, Austrijā izskolotais soprāns un starptautiskā Dzandonai konkursa (Itālijā) laureāte Silga Tīruma.

"Ainārs Rubiķis ir viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes diriģentiem, mūsu cerība starptautiskajā līmenī. Viņš ir diriģents, kas apveltīts ar īpašu enerģētiku. Viņa Mocarta lasījums varētu būtu negaidīts, ar daudziem neordināriem akcentiem," par gaidāmo A.Rubiķa debiju pie "Dona Žuana" diriģenta pults stāsta LNO mākslinieciskais direktors Arturs Maskats. A. Rubiķis Latvijas Mūzikas akadēmijā vispirms izstudēja kordiriģēšanu, kurā ieguvis maģistra grādu, bet pēc tam simfonisko diriģēšanu pie asoc. prof. Andra Vecumnieka, 2007.gadā iegūstot bakalaura, bet 2009.gadā - maģistra grādu. Zināšanas papildinājis arī ievērojamo diriģentu J.Panulas, M.Jansona, P.Domarka, L.Segertrēma meistarklasēs.  Viņš bijis gan jauniešu kora "Kamēr..." diriģents, gan atjaunotās Latvijas Universitātes studentu biedrības "Dziesmuvara" kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents, gan arī Latvijas Radio kora dziedātājs un diriģenta asistents. Latvijas Nacionālajā operā A. Rubiķis 2008.gada pavasarī iekļāvās R. Vāgnera operas "Zīgfrīds" radošajā komandā kā iestudējuma diriģenta Kornēliusa Meistera asistents. LNO viņš debitēja, diriģēdams V.A.Mocarta operu "Burvju flauta". Pirmoreiz ārzemēs viņš diriģēja 2009.gada jūnijā, muzicējot kopā ar Ungārijas Nacionālās operas orķestri operfestivālā Miškolcos.
Guvis panākumus vairākos starptautiskos kordiriģentu konkursos, A. Rubiķis 2010.gada martā guva spožu uzvaru 3.starptautiskajā Gustava Mālera diriģentu konkursā Bambergā, Vācijā. Šīs uzvaras vistiešākās sekas ir diriģenta straujā un vērienīgā starptautiskā karjera. 



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja