Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Naumanis: latviešu teātriem piedalīšanās “Zelta maskā” ir ļoti nozīmīga

2011.gada pavasarī jau septiņpadsmito reizi notiks Krievijas nacionālais teātra  festivāls “Zelta maska”, šogad tā ārpuskonkursa programmā “Maska Plus” uzaicinātas piedalīties Liepājas teātra izrāde “Hanana” un Dailes teātra izrāde “Brīvības 36”. Programma “Maska Plus” tiks demonstrēta jau trešo reizi.

Teātra kritiķis Normunds Naumanis atzīst – piedalīšanās šajā festivālā latviešu teātriem ir ļoti nozīmīga. “Jāsaprot, ka Krievijā eksistē jēdziens “Lietuvas teātris”, kas asociējas ar režisoriem Eimuntu Ņekrošu un Oskaru Koršunovu, arī Igaunijas teātris jau ir kā jēdziens, kamēr Latvijas teātris līdz šim asociējies tikai ar Alvi Hermani (arī Zelta maskas laureātu) un Jauno Rīgas teātri. Ir ļoti svarīgi, ka bez Hermaņa parādās arī citi un uz mums sāk skatīties kā teātra ziņā interesantu valsti – ne velti Serebreņņikovs brauc iestudēt izrādes uz Latviju. Turklāt, ja snobiskā Krievija, kas joprojām dzīvo ar leģendu par labo krievu teātri, beidzot atzinusi latviešu veikumu, tas ir tikai apsveicami,” portālam Diena.lv atzina Normunds Naumanis. N.Naumanis ir pārliecināts – latviešu teātra izrādēm ir svarīgi nokļūt Eiropas teātra lielvalsts galvenajā nacionālajā teātra festivālā, kur savests labākais, kas sezonā bijis.“Neskatoties uz to, ka abas izrādes “Zelta maskā” piedalās ārpus konkursa,  otrajā programmā “Maska Plus", kas ir informatīvā programma, piedalīšanās ir būtiska. Šīs programmas noskatīties brauc ārzemju festivālu direktori, kritiķi un menedžeri, lai redzētu mazās formas eksperimentālos darbus. Jāņem vērā, ka Krievijā ir spēcīgs dokumentālais teātris, tā dēvētais “Teatr.doc” – dzīvā runa, intevijas, monologi, tas, ko dara Alvis ar latviešu stāstiem. “Brīvības 36” varēs parādīt, ka arī Latvijā pastāv šādas formas,” pastāstīja N.Naumanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja