Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pirmizrādi piedzīvos Lauras Grozas-Ķiberes tiešsaistes monoizrāde Trojas ķēve

Nedēļā, kad tiek svinēta Eiropas diena, notiks režisores Lauras Grozas-Ķiberes monoizrādes Trojas ķēve pirmizrāde, kuras centrālā tēma ir indivīda attiecības ar iedomāto varu. Izrādē spēles aktrise Inga Tropa, informēja izrādes veidotāji.

Lai arī dramaturgs Artūrs Dīcis lugu uzrakstīja 2019. gada vasarā, tā paradoksāli sasaucas ar situāciju šodien - laiku, kuru pavadām pašizolācijā, bailēs no pandēmijas un sazvērestības teoriju ieskauti. 

Trojas ķēve ir Eiropas Parlamenta deputāte, kura netiek pārvēlēta uz nākamo termiņu. Cilvēkam, kuram no mazās Latvijas bija izdevies nokļūt Eiropas centrā, nu atkal jāatgriežas dzimtenē. Vai tā ir sakāve un iegūtā vara bija maldīga? Bet varbūt viņa zina kaut ko, kas no mums pārējiem tiek slēpts? Eiroparlamenta kanalizācijas trubās iemitinājusies sēnīte un tā apdraud mūsu dzīvības. Trojas ķēve aizlīmē logus un dodas pašizolācijā.

Izrāde tapusi 2019. gadā starptautiska teātra projekta EUHUMAN ietvaros un tās pirmizrāde notika pagājušā gada oktobrī Amsterdamā festivāla Europatralala ietvaros. Mākslinieki no Nīderlandes, Portugāles, Itālijas, Rumānijas un Latvijas tika aicināti savās izrādēs reflektēt par Eiropas Savienības nozīmi un sabiedrības atbildību vienotas Eiropas veidošanā.

Trojas ķēves radošā komanda iedvesmojās no kādas Eiroparlamenta deputātes, kura sava sasaukuma laikā tika novērtēta kā viena no neefektīvākajām starp visiem deputātiem. Šī gada pavasarī tika plānotas projekta viesizrādes Latvijā, taču pandēmijas dēļ tās nācās atcelt. Tomēr attīstoties notikumiem pasaulē, līdzības ar darbību izrādē Trojas ķēve kļuva acīmredzamas, un tiešsaistes forma kļuva par loģisku izrādes dzīves turpinājumu.

Izrādi veidojuši dramaturgs Artūrs Dīcis, režisore Laura Groza-Ķibere, mākslinieks -8, spēlē Inga Tropa. Producenti STORY HUB. 

Patlaban ieplānotas divas izrādes 8. un 13. maijā. Izrādes notiks tiešraidē. Skatītāji, iegādājoties biļeti, saņems informāciju, kas ļaus pieslēgties izrādes norisei.

Biļetes pieejamas www.bezrindas.lv/lv/trojas-keve-tiessaistes-izrade/8108/

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja