Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pirmizrādi piedzīvos teātra trupas Kvadrifrons izrāde bērniem B_Ž_S

Pirmizrādi piedzīvos teātra trupas Kvadrifrons izrāde bērniem - tikšanās ar šausmīgiem elementiem B_Ž_S, informēja teātra pārstāvji.

Izrādē šķietami parastā vietā uz nelegālu satikšanos aicina slepenas militārās struktūrvienības pētnieki. Tikšanās dalībniekiem tiks nodota neizpaužama informācija, kura līdz šim tikusi slēpta. Ceļtrīc’, sirdskāpjpamut’, pillbiks’ un dūšpapēžos ir tikai daži no fenomeniem, ar kuru novērošanu un izskaušanu nodarbojas šie pētnieki. Tāpat klātesošie būs liecinieki dažādos arhīvos līdz šim slēptu video materiālu atslepenošanai.

Izrādes sākotnējā versija tika izrādīta 2019. gadā Valmieras vasaras teātra festivālā. Nu ir pienākusi kārta tās atjaunotajai versijai satikt savus skatītājus Rīgā, Zeļļu ielā 25. Iestudējums ir izvirzīta teātra balvai Spēlmaņu nakts 2020/2021. gada sezonā.

Teātra kritiķe Andra Rutkēviča par B_Ž_S raksta šādi: "Te var saņemt gan zinātnisku skaidrojumu, kur ķermenī rodas bailes un kā tās darbojas, gan apliecinājumu, ka ar bailēm iespējams tikt galā, gan pierādījumu tam, kā iespējams palīdzēt citiem pārvarēt bailes. Viss notiekošais ir gan nopietns, gan arī teatrāls, ik pa brīdim mazliet biedējošs un reizēm ļoti smieklīgs – tieši tāds emociju kokteilis, lai labi tiku galā ar bailēm."

Iestudējuma režisors ir Reinis Boters, video materiālus filmējis un režisējis Āris Matesovičs, savukārt muzikālo noformējumu veidojis Uldis Sniķers. Gaismu dizainu veidojis Niks Cipruss un video māksliniece ir Laima Hauks. Reinis Boters, Āris Matesovičs un Uldis Sniķers izrādē piedalās arī kā aktieri.

Izrāde paredzēta sākumskolas vecuma bērniem (1. līdz 6. klase).

Izrādi var apmeklēt atbilstoši valstī pastāvošajiem epidemioloģiskajiem noteikumiem. Izrāde tapusi ar Valmieras vasaras teātra festivāla, programmas Latvijas skolas soma un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Vairāk: www.kvadrifrons.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja