Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Teātra trupa Kvadrifrons sāks sezonu ar jauno režisoru diplomdarbu izrāžu skati

Savas darbības ceturto sezonu teātra trupa Kvadrifrons uzsāks ar jauno režisoru diplomdarbu izrāžu skati Pirmā reize. Laikā no 9. septembra līdz 1. oktobrim skatītājiem būs iespēja apmeklēt Andra Zeļonkas, Jurģa Lūša, Sabīnes Ozoliņas un Ulda Sniķera iestudējumus, informēja teātra trupa Kvadrifrons.

Visas izrādes tapa ārkārtas situācijas laikā kā diplomdarbi Latvijas Kultūras akadēmijas bakalaura un maģistra teātra režijas programmās. Ir notikušas slēgtās izrādes augstskolas komisijai, bet plašākam skatītāju lokam tās būs skatāmas pirmo reizi.

9. septembrī skati atklās un publisko pirmizrādi piedzīvos Andra Zeļonkas izrāde Vecākošanās, kas veidota pēc lietuviešu dramaturga Justa Terteļa lugas Adults Only motīviem. Darba centrālā tēma ir pārmaiņas, kas notiek ar cilvēku, kad tā dzīvē ienāk bērns. Lomās: jaunā režisore Sabīne Alise Ozoliņa un Latvijas Leļļu teātra aktieri Elīna Bojarkina, Matīss Millers un Rihards Zelezņevs.

15. septembrī notiks pirmizrāde Jurģa Lūša darbam Zelta zirgs, kurā vairāki jaunie režisori izspēlē un komentē Raiņa lugu tieši tā, kā viņi paši to saprot vai nesaprot. Izrāde veidota, Jurģim Lūsim sadarbojoties ar saviem kursabiedriem, draugiem un domubiedriem, kas šogad absolvēja Latvijas Kultūras akadēmijas bakalaura programmu Dramatiskā teātra režija.

24. septembrī pie skatītājiem nonāks Ulda Sniķera maģistra darba iestudējums Daudz laimes, Pauli. Paulis ir puisis, kuru trīsdesmitās dzimšanas dienas priekšvakarā arvien spēcīgāk nomāc irracionālas skumjas. Varbūt tās ir skumjas par nesasniegto, nepagūto un aizgājušo, bet Paulis par to nevēlas runāt. Izrādē kopā ar Kvadrifrona aktieriem piedalās arī aktrises Agnese Budovska un Ance Kukule.

1. oktobrī savus skatītājus satiks Sabīnes Alises Ozoliņas izrāde Dabiskais romāns, kuras pamatā ir bulgāru autora Georgija Gospodinova romāns ar tādu pašu nosaukumu. Šodienas ne pārāk varonīgais varonis, kuram trīsdesmit gadu vecumā pavisam negribas sākt dzīvi no sākuma, ikdienā mēģina paslēpties un izbēgt no patiesības par sevi. Izrādē piedalās Kvadrifrona aktieri Klāvs Mellis un Jānis Kronis.

Visas skates izrādes norisināsies Zeļļu ielā 25 (bijušajā Latvijas Universitātes ēkā).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja