Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Atvērs grāmatu par mūziķi un rakstnieku Knutu Lesiņu

Pēckara gadu padomju Latvijas laikā noklusētā ASV latviešu trimdas pianista, komponista, mūzikas kritiķa, klavierpedagoga, izcilā literāta, rakstnieka un publicista Knuta Lesiņa (1909.- 2000) simtās dzimšanas dienas piemiņas pasākumā Rīgas Latviešu biedrības Līgo zālē 28.martā plkst.16 skanēs viņa mūzika, kā arī notiks mūzikas vēsturnieka, profesora Oļģerta Grāvīša grāmatas “Knuts Lesiņš.

Mūziķis un literāts” (izdevniecība "Elpa")atvēršana. Pasākumā piedalīsies grāmatas autors Oļģerts Grāvītis, muzicēs dziedātāja Ilona Maļecka un pianists Jānis Maļeckis. Dažus no nedaudzajiem K.KLesiņa skaņdarbiem klavierēm solo spēlēs Vita Švinka. Par Knutu Lesiņu runās literatūrzinātnioeks Ilgonis Bērsons, savukārt aktieris Valdis Lūriņš lasīs fragmentus no Lesiņa daiļrades. ASV izdotas 14 K.Lesiņa grāmatas, to skaitā trīs romāni un daudz stāstu un noveļu krājumu. Latvijā tie nav pazīstami, izņemot romānu "Janka", kas tika izdots arī šeit. Pasākumā, kas notiks tieši K.Lesiņa 100. dzimšanas dienā, piedalīsies arī monogrāfijas tapšanas rosinātāja, K.Lesiņa materiālu saglabātāja un mūža pēdējo gadu kaimiņiene ASV, angļu valodas skolotāja Ruta Antons, kura tagad dzīvo pašas dzimtajā Gaujienā. Pateicoties viņai un studentu korporācijas "Talavija " pasūtījumam, K.Lesiņa daiļrades mantojums nonāca Jāz.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur bija pieejams par viņu rakstītās grāmatas autoram. Sagadījies ka tieši K.Lesiņa 100 dzimšanas dienā pašai viņa labvēlei un materiālu glabātājai Rutai Antons ir 75. dzimšanas diena. Godājot K.Lesiņa piemiņu un popularizējot viņa daiļrades mantojumu korporācija "Talavija" apliecina cieņu tās kādreizējam filistram, kas K.Lesiņš bija, vēl dzīvojot Latvijā.  

Pasākumu rīko Rīgas Latviešu biedrība, Rīgas Latviešu biedrības Mūzikas komisija, Studentu korporācija Talavija. Interesentiem tas pieejams bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja