Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bez rezultāta noslēdzies 2023. gada Dziesmu un deju svētkos iecerētā deju uzveduma mākslinieciskās koncepcijas konkurss

Konkurss XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku Latviešu skatuviskās tautas dejas koncerta vai uzveduma mākslinieciskā koncepcija noslēdzies bez rezultāta, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Lana Kazlauskiene.

Viņa pavēstīja, ka 2023. gada 3. jūlijā plānotā dejas koncerta vai uzveduma izveides tālāko virzību nolemts uzticēt Latviešu skatuviskās dejas nozares konsultatīvajai padomei.

LNKC izsludināja konkursu pērn decembrī, saņemot piecus mākslinieciskās koncepcijas piedāvājumus. Izvērtējot katra pieteikuma atbilstību konkursa darba uzdevumam un mākslinieciskās koncepcijas ieceres apraksta kvalitāti, konkursa komisija lēma konkursa otrajai kārtai nevirzīt nevienu no piedāvājumiem.

Konkursa komisijas priekšsēdētāja Rita Spalva norādīja, ka tā kā komisijas locekļu individuāli piešķirto vērtējuma punktu kopsumma nebija pietiekama, lai atbilstoši nolikumam kāds no pretendentiem varētu kvalificēties konkursa otrajai kārtai, komisija vienbalsīgi lēma rosināt LNKC vērsties Latviešu skatuviskās dejas nozares konsultatīvajā padomē ar priekšlikumu - izveidot darba grupu XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku deju koncerta vai uzveduma izveidei.

LNKC izveidotajā konkursa komisijas sastāvā darbojās latviešu skatuviskās dejas nozares pārstāvji Rita Spalva, Zanda Mūrniece, Iveta Pētersone-Lazdāne, Santa Laurinoviča un Jānis Ērglis, kurus LNKC ieteica Latviešu skatuviskās dejas nozares konsultatīvā padome, veicot balsojumu. Komisijas sastāvā darbojās arī režisore Ināra Slucka un scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis.

Konkursa uzdevums bija izveidot koncerta vai uzveduma māksliniecisko koncepciju, tajā ietverot māksliniecisko, režisorisko un scenogrāfisko ieceri, kā arī repertuāra veidošanas principus. Iesniegtie piedāvājumi tika izvērtēti, saglabājot pretendentu anonimitāti.

Kazlauskiene atzīmēja, ka Latviešu skatuviskās tautas dejas koncerts vai uzvedums ir iecerēts kā otrs vērienīgākais dejas žanra notikums blakus dejas lieluzvedumam Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos 2023. gadā. Pasākuma mērķis ir saglabāt un jaunā kvalitātē atklāt latviešu skatuvisko tautas deju žanra robežās, parādot gan izcilākās horeogrāfijas, gan jaunrades iespējas, neizslēdzot inovācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja