Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Mežaparka Lielo estrādi atver publiskiem apmeklējumiem

Šodien, 2. septembrī, ar Baibas Ābelītes izstādes Atļautā ilūzija. Saknes atklāšanu oficiāli tika atvērta Mežaparka Lielā estrāde.

Kā pēc atklāšanas teica Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Iveta Ratinīka (LA), viņa pēdējo reizi estrādē bija bijusi laikā, kad vēl notika būvdarbi. Politiķe neesot cerējusi, ka estrāde izdosies tik gaiša un skanēs tik labi.

Viņa atzina, ka tā sauktā būvnieku karteļa lieta met ēnu uz paveikto, taču Lielā estrāde bija un ir nepieciešama un tagad ir jārūpējas par tās piepildīšanu ar visdažādākajām krāsām un emocijām.

"Tas ir ļoti skumji, kā mēs sabojājam katru no saviem simboliem tā tapšanas procesā," teica Ratinīka, uzsverot, ka tiks izvērtēts, cik pamatoti bija būvniecības darbu sadārdzinājumi

Taču pašlaik esot jādomā par šīs telpas saturisko piepildījumu

Kā ziņots, no šodienas ikvienam apmeklētājam būs iespēja aplūkot Mežaparka Lielo estrādi, tās koncertzāli un apmeklēt izstāžu zālē eksponētās izstādes.

Apskatei būs pieejama jaunā koncertzāle, kam, godinot kordiriģentus Gido un Imantu Kokaru 100.jubilejā, šī gada 14. augustā tika piešķirts godpilnais nosaukums Kokaru zāle.

Šovasar tika pabeigta Mežaparka Lielās estrādes B2 posma būvniecība. Darbu laikā ir izbūvēta sešu stāvu augsta estrādes centrālā ēka, kurai četri ir virszemes stāvi, bet divi - pazemes stāvi ar kopējo platību 10 185 kvadrātmetri. Estrādes jumta kupolā ir ieklāts membrānas jumta segums 5324 kvadrātmetru platībā.

Membrānas materiāls ir austs no AS Valmiera stikla šķiedra ražotās šķiedras un par audumu saausts uzņēmuma Valmiera Glass UK rūpnīcā Anglijā. Jaunais estrādes jumta segums pasargās dziedātājus no saules, vēja, un lietus kā arī nodrošinās estrādes akustiku.

Būvdarbu laikā ir uzbūvētas saimniecības ēkas un pārbūvēta arī katlu māja. Pabeigti teritorijas labiekārtošanas darbi un izbūvētas inženierkomunikācijas. Darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma īstenoja uzņēmums AS LNK Industries. Jaunizbūvētā estrādē jau ir iespēja uzstāties 12 874 koristiem, kas ir gandrīz divas reizes vairāk, nekā iepriekš, kā arī uzņemt dejotājus paplašinātajā dejošanas laukumā.

Pēc pārbūves estrāde svētku dalībniekiem būs ērtāka, vieglāk pieejama un drošāka.

Kopumā estrādes pārbūves izmaksas tiek lēstas aptuveni 80 miljonu eiro apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja