Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Grupa Instrumenti panākumu apskāvienos

Dailes teātrī otrdien, 18. februārī, norisinājās 24. Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons svinīgā pasniegšanas ceremonija. Kategorijā Gada albums laurus plūca grupa Instrumenti par ierakstu Cilvēks, tādējādi atkārtojot pagājušajā gadā gūtos panākumus ar albumu Atkala.

Grupas Instrumenti dalībnieki Shipsi un Reynsi šajā vakarā saņēma vēl trīs Zelta mikrofona statuetes. Viņi uzvarēja arī kategorijās Labākā dziesma un Radio hits ar kompozīciju Visā visumā Visums ir viss un kategorijā Labākais koncertieraksta video par Instrumentu uzstāšanos Daugavas stadionā, kas pagājušā gada vasaras izskaņā pulcēja ap 17 000 skatītāju.

Par aizvadītā gada labāko popmūzikas albumu žūrija ir nosaukusi grupas Astro’n’out ierakstu Multivitamīnu multipaka, par aizvadītā gada labāko roka vai metāla mūzikas albumu – grupas Pienvedēja piedzīvojumi ierakstu Nelaiks. Jāatzīmē, ka šajās divās kategorijās valdīja vislielākā konkurence, jo tajās tika pieteikti attiecīgi deviņpadsmit un sešpadsmit albumi (kopumā šī gada Mūzikas ierakstu gada balvai tika iesniegti 116 albumi, 55 dziesmas, 61 videoklips, 22 debijas albumi un astoņi koncertieraksti video formātā, ko izvērtēja žūrija 44 nozares profesionāļu sastāvā).

Kategorijā Labākā debija balvu ieguva dziedātāja Patrisha par ierakstu Patrisha bija šeit. Viņa ir pirmā latviešu māksliniece, kura ir noslēgusi līgumu ar mūzikas izdevniecību Universal Music. Viņas iedziedātais minialbums ir tapis, sadarbojoties mūziķiem un producentiem no Latvijas, Zviedrijas, Lielbritānijas un Somijas. Par aizvadītā gada labāko videoklipu ir atzīts dziedātāja Dona kompozīcijas Es nāktu mājās klips, kura režisors ir Papa Chi: "Ideja par video radās uzreiz pēc dziesmas noklausīšanās. Izvēlējos klipā atspoguļot neiespējamo, bet bieži vien vēlamo – atgriezt laiku atpakaļ, atpakaļ uz brīdi pirms konflikta, pirms nepareizā lēmuma." 

Kategorijā Šlāgera, kantri vai rockabilly mūzikas albums balva tika piešķirta komponistam Raimondam Paulam un aktierim Andrim Bērziņam par viņu kopdarbu Es šonakt sēdēšu uz jumta. Par aizvadītā gada labāko instrumentālās vai starpžanru mūzikas albumu žūrija ir izvēlējusies komponistes Lolitas Ritmanes, diriģenta Māra Sirmā, Valsts akadēmiskā kora Latvija un kamerorķestra ierakstīto skaņu celiņu režisora Dzintara Dreiberga vēsturiskajai spēlfilmai Dvēseļu putenis, par aizvadītā gada labāko klasiskās vai kora mūzikas albumu tā ir izraudzījusies kora Kamēr… ierakstu Kalpotājs. Blumbergs. Kamēr….

Zelta mikrofona statuetes saņēma arī repere Viņa par ierakstu Mildas īstais vārds ir Zelma (Hiphopa mūzikas albums), grupa Tribes of the City par ierakstu Rust and Gold (Alternatīvās vai indie mūzikas albums), mūziķis Kashuks par ierakstu Lost Echo (Elektroniskās vai deju mūzikas albums), grupa Auļi par ierakstu Senču balsis (Tautas vai pasaules mūzikas albums) un mūziķi Vjačeslavs Gaņeļins, Deniss Paškevičs un Arkādijs Gotesmans par savu kopdarbu Variations (Džeza mūzikas albums). Savukārt par aizvadītā gada labāko mūzikas albumu bērniem žūrija ir nosaukusi Tutas dziesmas.

Šajā vakarā par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā tika godināts izcilais skaņu režisors Kārlis Pinnis, kura darba mūžs kopš 1973. gada ir aizritējis skaņu firmas Melodija Rīgas skaņu ierakstu studijā un Latvijas Radio. Šajos gados ir ieskaņots vairāk nekā 100 albumu. Par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā tika sumināts arī pazīstamais dzejnieks Viktors Kalniņš jeb Viks, kurš ir rakstījis tekstus sava brāļa Imanta Kalniņa un citu komponistu dziesmām. Vairāk informācijas var lasīt interneta vietnē www.zeltamikrofons.lv. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja