Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rundāles pils muzejs aicina uz semināru par Baltijas jūras reģiona muižu izpēti

Otrdien, 23. augustā, Rundāles pils muzejs aicina uz semināru Baltijas jūras reģiona muižu izpēte, kurā būs iespējams uzzināt vairāk par Greifsvaldes universitātes Baltijas jūras reģiona muižu pētniecības centra mērķiem un uzdevumiem, kā arī iepazīties ar centra speciālistu pētniecības tēmām.

Semināra tēmu loks aptver tādus jautājumus kā muižu kompleksu ainaviskā iekļaušanās Rietumbaltijas reģionā, Francijas interjeru modes ietekme uz lauku māju iekārtojumu 17. un 18. gadsimtā, kā arī tēlnieka Johana Mihaela Grafa izcelsme un agrīnie dzīves gadi, iezīmējot viņa saistību ar citiem Elbas reģiona meistariem. Grafs 18. gadsimta 3. ceturksnī strādāja ne tikai Rundāles pilī un citās Kurzemes hercoga pilīs, bet īstenoja arī privātus pasūtījumus pat Igaunijas teritorijā.

Baltijas jūrai kā vienojošam faktoram ir nozīmīga loma ap to esošo valstu kultūras sakaru, arhitektūras un mākslas pētniecībā, taču līdz šim tā nav pietiekami novērtēta. Deviņu pētnieku grupa no Vācijas ir izvirzījusi uzdevumu padziļināti izpētīt muižu kompleksus katrā Baltijas jūras reģiona valstī, lai labāk izprastu dažādu vietu īpašās iezīmes un vienojošos aspektus. Pētījuma pirmajā fāzē uzmanība tiek pievērsta diviem 18. gadsimta muižu kompleksiem katrā valstī.

No bagātīgā Latvijas muižu klāsta pētnieki ir izraudzījušies Kabiles muižu un Zlēku muižu. Laikā no 22. līdz 25. augustam vācu pētnieki uzturēsies Latvijā, lai iepazītu arhīvu materiālus un apskatītu izvēlētos objektus dabā.

Seminārs Baltijas jūras reģiona muižu izpēte notiks Rundāles pils Lielajā galerijā otrdien, 23. augustā no plkst. 11.30 līdz 14.00. Dalībniekiem jāpiesakās, rakstot uz e-pastu: [email protected]. Seminārs ir bez maksas, darba valoda – angļu.

Semināra apmeklētājiem būs arī iespēja iepazīt Ukrainas kultūras mantojumu, apskatot neparasti ekspresīvās izcilā vēlā baroka laikmeta tēlnieka Johana Georga Pinzela, kā arī citu Ļvivas reģiona meistaru koka skulptūras, kas šobrīd izstādītas Rundāles pils muzeja izstāžu zālē pils staļļos. Izstāde Baroka tēlniecības mistika: Johans Georgs Pinzels un citi 18. gadsimta Ļvivas meistari Rundāles pils muzejā apskatāma vēl līdz 31. augustam. Tajā plānotas trīs ekskursijas Rundāles pils muzeja direktores Dr. art. Lauras Lūses vadībā – 19. un 26. augustā plkst. 15.00 latviešu valodā un 26. augustā plkst. 16.00 angļu valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja