Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saistībā ar Covid-19 gadījumiem Latvijas Nacionālā opera un balets uz divām nedēļām pārtrauc publisko darbību

Saistībā ar Covid-19 atklāšanu atsevišķiem darbiniekiem, Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) līdz 1. novembrim pārtrauks publisko darbību, pavēstīja LNOB valdes priekšsēdētājs Egils Siliņš.

Siliņš pavēstīja, ka saslimšana ar Covid-19 konstatēta LNOB korī, tāpēc, lai pārtrauktu saslimšanas ķēdi, pieņemts lēmums pārtraukt izrāžu demonstrēšanu.

LNOB valdes priekšsēdētājs norādīja, ka pagaidām saslimšana nav konstatēta nevienam operas solistam, nedz arī baletdejotājiem. Siliņš arī atzīmēja, ka patlaban laboratorijas kapacitāte ir ierobežota un nav iespējams pārbaudīt visus tehniskos darbiniekus.

Pārbaudes uz Covid-19 veiktas LNOB lielajos kolektīvos - korī, orķestrī, baleta trupā un daļā administrācijas, vēl jāpārbauda aptuveni 300 darbinieki, skaidroja Siliņš.

Runājot par veiktajiem piesardzības pasākumiem, Siliņš uzsvēra, ka baleta trupa no pārējā kolektīva bija norobežota. Tai tika nodrošināta atsevišķa ieeja un izeja, arī koris strādājis pa grupām. LNOB valdes priekšsēdētājs sacīja, ka turpmāk plānots kori dalīt divās daļās, lai, ja gadījumā vienā konstatē saslimšanu ar Covid-19, otrs varētu turpināt darbu iestudējumos. Tāpat tiek domāts, kā plānot orķestra darbu.

Jautāta, kāds ir ar Covid-19 saslimušo skaits, operas pārstāve Irbe Treile sacīja, ka LNOB pašlaik saslimušo skaitu nevar komentēt.

Tikmēr kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma pirmdienas rītā atklāja, ka, veicot papildu testēšanu, LNOB korī atklāti vēl trīs Covid-19 slimnieki. Līdz ar to kopumā zināms par četriem saslimušajiem - visi ir operas kora dalībnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja