Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sākusies darbu pieteikšana Latvijas arhitektūras gada balvai 2020

Latvijas Arhitektu savienība (LAS) aicina līdz 4. septembrim pieteikt darbus Latvijas arhitektūras gada balvai 2020, kas tiks pasniegta jau 25. reizi svinīgajā ceremonijā 30. oktobrī.

LAGB ir nacionālas nozīmes notikums un prestižākais arhitektūras apbalvojums Latvijā. Tās mērķis ik gadu ir apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sasniegumus un veicināt augstvērtīgas arhitektūras attīstību. Darbus iesniegt aicināti gan arhitekti un pasūtītāji, gan būvnieki, pašvaldības un sabiedriskās institūcijas. Ar konkursa nolikumu, darbu iesniegšanas un vērtēšanas kārtību var iepazīties Latvijas Arhitektu savienības mājaslapā.

LAGB var pieteikt gan Latvijā realizētus darbus (neatkarīgi no autoru valstiskās piederības), gan tādus, kas realizēti citviet pasaulē, ja to autoru piederības valsts ir Latvija. Tie var būt gan objekti (būves un citi būvdarbu rezultātā tapuši darbi), gan procesi jeb tādi darbi, kurus tā pieteicējs uzskata par notikumu Latvijas arhitektūrā, piemēram, grāmatas, periodiski vai citi izdevumi, interneta resursi, TV vai radio raidījumi, pētījumi, izstādes, izglītojoši vai sabiedriski pasākumi, mākslas darbi u.tml.

Objektu pieteikumi tiek sagaidīti šādās kategorijās: sabiedriskas ēkas (kultūras, izglītības, veselības un ārstniecības iestādes, sakrālās ēkas, sporta būves), komercēkas un ražošanas ēkas (viesnīcas, biroju ēkas, tirdzniecības ēkas, ražošanas ēkas), inženierbūves, individuālās dzīvojamās ēkas, daudzdzīvokļu ēkas, restaurācijas darbi, interjeri (publiskie un privātie), kā arī ainavu arhitektūra, vides labiekārtojums un vides objekti. Drīkst iesniegt darbus, kas tapuši arī agrāk par 2019. gadu, ja vien tie konkursam nav bijuši iesniegti iepriekš. Konkursam nevar tikt pieteikti nerealizēti projekti vai nepabeigti objekti.

Balvai pieteiktos darbus vērtēs divās kārtās pēc vienādiem un vienlīdz svarīgiem kritērijiem: ideja un koncepcija, projekta vienotība jeb veselums, atbilstība projekta uzdevumam, konteksts un mērogs, rūpība un pamatīgums, kā arī sabiedriskais nozīmīgums un emocionālā iedarbība.  Visus iesniegtos darbus izvērtēs atlases žūrija, kuras sastāvā šogad ir arhitekte Brigita Bula (LAGB 2019 Grand Prix saņēmēja, Pāvilsotas Sāls mājas, autore), arhitekti Ināra Caunīte, Vita Škapare un Artūrs Lapiņš (LAGB 2019 godalgoto darbu autori), arhitektūras kritiķis Vents Vīnbergs un dizianers Holgers Elers. Atlases žūrijas izvirzītos nominantus konkursa otrajā kārtā vērtēs fināla žūrija, ko tradicionāli veido pieredzējuši arhitekti no ārvalstīm, kā arī viens atlases žūrijas pārstāvis.

LAGB ietver trīs pakāpju apbalvojumus – atlases žūrijas balvu un atzinības diplomu visiem izvirzītajiem nominantiem, fināla žūrijas balvu jeb LAGB 2020 labākajiem nominētajiem darbiem un LAGB 2020 Grand Prix vienam darbam saskaņā ar fināla žūrijas lēmumu.

LAGB nominētie darbi tiks publiski paziņoti pēc pieteikšanās termiņa un atlases žūrijas darba beigām, savukārt visu apbalvojumu saņēmēji tiks nosaukti un godināti LAGB pasniegšanas svinīgajā ceremonijā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja