Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Skolotājus aicina pieteikties vasaras kursiem Vosoruošona – 2021

No 8. līdz 14. augustam Rēzeknes novada Rogovkā notiks latgaliešu valodas un kultūras vasaras kursi Vosoruošona – 2021. Tajos aicināti piedalīties skolotāji no visas Latvijas, kas skolās māca vai tuvākajā laikā plāno mācīt latgaliešu rakstu valodu, kā arī pedagoģijas studenti, informēja biedrības LgSC pārstāvji.

Vasaras kursos Vosoruošona – 2021 varēs iepazīt mācību priekšmeta Latgaliešu rakstu valoda paraugprogrammu gan pamatskolas, gan vidējās izglītības posmam, specializētā kursa programmas paraugu vispārējai vidējai izglītībai, esošos mācību un metodiskos līdzekļus, nostiprināt latgaliešu rakstu valodas zināšanas, uzzināt par citām reģionālajām un mazāk lietotajām valodām, padziļināt zināšanas par latgaliešu literatūru un folkloru, par Latgales kultūrvēsturi. Dalībniekiem būs iespēja kopā ar māksliniekiem darboties radošajās darbnīcās, iegūt  pieredzi, kā labāk organizēt savu ikdienu, kā sevi motivēt un noturēt līdzsvarā, un, protams, aktīvi un radoši atpūsties vakara pasākumos.

Organizatori vasaras kursiem aicina pieteikties skolotājus no visas Latvijas, kuri jau šobrīd māca latgaliešu valodu vai plāno to darīt tuvākajā laikā. Tāpat aicināti pieteikties pedagoģijas programmu studenti, kuri, uzsākot skolotāju darba gaitas, vēlas mācīt latgaliešu valodu.

"Ar pruotu var aptvert vysu pasauli, bet ar sirdi tikai dzymtū pusi. Vosoruošonā sasateik lobi cylvāki ar gaišom dūmom, lobom idejom, kas grib vaira izzynuot Latgolu. Ceru, ka nuokušajā vuiceibu godā vuosoruotuji byus gotovi īgiutuos zynuošonys nūdūt sovim školānim," uzsver Latgaliešu valodas, literatūras un kultūrvēstures skolotāju asociācijas vadītāja Veronika Dundure.

Vasaras kursiem var pieteikties līdz 16. jūlijam, aizpildot tiešsaistes anketu https://ej.uz/Vosoruosona2021. Vietu skaits ir ierobežots. Ar detalizētu kursu programmu to dalībnieki tiks iepazīstināti jūlija beigās. Kursu beigās dalībnieki saņems 36 stundu apliecību.

Organizatori sekos līdzi epidemioloģiskajai situācijai, ja tā neļaus tikties klātienē, kursi Vosoruošona – 2021 notiks tiešsaistē, un to norises datumi var tikt mainīti.

Vasaras kursus Vosoruošona – 2021 rīko Latgaliešu valodas, literatūras un kultūrvēstures skolotāju asociācija (LVLKSA) un biedrība LgSC. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja