Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valsts kultūrkapitāla fonds aicina pieteikties radošo personu nodarbinātības programmai

No 15. jūnija Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) sāk pieteikumu pieņemšanu jaunā radošo personu atbalsta mērķprogrammā Radošo personu nodarbinātības programma, kas izveidota pēc Kultūras ministrijas iniciatīvas, lai mazinātu Covid-19 negatīvo seku ietekmi uz kultūras nozari, tajā strādājošajām radošajām personām, informēja VKKF sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Vērdiņa.

Mērķprogramma izveidota, lai finansētu radoša darba veikšanu kultūras nozarē individuāli nodarbinātām radošām personām, kas ir autortiesību vai blakustiesību subjekti Autortiesību likuma izpratnē (turpmāk – radošām personām), kuru profesionālā radošā darbība tikusi ierobežota valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ, un veicinātu līdzšinējā radošajā darbībā māksliniecisko kvalitāti apliecinājušu radošo personu turpmāko radošo izaugsmi un žanriski daudzveidīgu kvalitatīvu mākslas un kultūras vērtību radīšanu. Mērķprogrammas konkursā radošai personai tiek piešķirts vienreizējs līdzekļu piešķīrums 1614 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas radošā darba veikšanai laikā no 2020. gada 1. jūlija līdz 2020. gada 30. septembrim.

Mērķprogrammas līdzekļus piešķir konkursa kārtībā; mērķprogrammas kopējais finansējums ir 1 936 000 eiro. Gadījumā, ja pieteikumu skaits pārsniedz mērķprogrammā pieejamos finanšu līdzekļus, finansējums tiks piešķirs pieteikumu iesniegšanas secībā.

"Jaunizveidotā programma, kuras galvenais vadmotīvs ir atbildīgums un lietderība, ir mūsu valsts mērogā unikāls atbalsts tām radošajām personām jeb brīvmāksliniekiem, kuru ikdienas darbību būtiski ietekmēja vai pat pilnībā apturēja Covid-19 izraisītā ārkārtējā situācija. Neraugoties uz finansējuma piešķīruma apjomu, sagaidu, ka iesniegumu vērtētāji kā primāro ņems vērā tieši jaunrades komponenti, kvalitāti un potenciālo pienesumu valsts kultūrtelpai," uzsver kultūras ministrs Nauris Puntulis.

Pieteikumus VKKF projektu pieteikšanas sistēmā https://kkf.kulturaskarte.lv varēs iesniegt no 18.06.2020. līdz 05.07.2020. Mērķprogrammas nolikums pieejams www.vkkf.lv

 

Top komentāri

?
?
Savā radošajā profesijā zinu vismaz četrus cilvēkus, divi no tiem ir vienīgie savas jomas īstie speciālisti Latvijā, kas vai nu strādā gadījuma darbos vai ir uz bezdarba nabadzības sliekšņa. Man pašam jau gadus 10 normāla iztika profesijā nav, labi, ka ir cits arods. Puntuli, ak kādēļ vēlu nāci tu, viss jau aizgājis un zudis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja