Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Agešins: Valstij jāapbalvo černobilieši ar piemiņas zīmēm

Politiskās apvienības Saskaņas centrs (SC) 11.Saeimas frakcija iesniegusi grozījumus Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieku un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas rezultātā cietušo personu sociālās aizsardzības likumā.

Grozījumos paredzēts, ka Latvijas iedzīvotāji, kuri riskējuši ar savu dzīvību un veselību, likvidējot avārijas sekas, saņems no valsts piemiņas zīmes.

Diemžēl, Latvijā dzīvojošajiem černobiliešiem valsts vēl līdz šim laikam nav veltījusi pienācīgu uzmanību. Latvijas Republika joprojām nav pateikusi "paldies!" cilvēkiem, kuri piedalījās avārijas seku likvidēšanā vienā no XX gadsimta briesmīgākajām tehnogēnajām katastrofām, uzskata SC frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins.

"Piemiņas zīmju piešķiršana Černobiļas avārijas seku likvidētājiem, protams, būtu tikai simbolisks žests. Taču mēs uzskatām, ka valstij ir šādi jāatzīmē viņu nopelni un jāvelta īpaša uzmanība viņu problēmām, pasakot paldies par to, ka, riskējot ar savu dzīvību un veselību, šie cilvēki darīja visu, lai pasargātu pasauli, tajā skaitā arī Latviju, no avārijas sekām," norāda V.Agešins.

Likumprojektā paredzēts, ka piemiņas zīmes Černobiļas avārijas seku likvidētājiem svinīgos apstākļos pasniegs iekšlietu ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē