Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Aptauja: 64% iedzīvotāju atbalsta reliģisko svētku brīvdienas

Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju ir pozitīvi noskaņoti pret ierosinājumu ieviest reliģisko svētku brīvdienas, liecina pētījumu aģentūras TNS Latvia veiktā aptauja.

Aptaujā noskaidrojies, ka 64% iedzīvotāju atbalsta Reformu partijas ierosinājumu piešķirt darbiniekiem divreiz gadā brīvdienu, kas saistīta ar reliģisko svētku svinēšanu. No pozitīvi noskaņoto skaita 33% uzskata, ka šādām brīvdienām noteikti ir jābūt, bet 31%, ka drīzāk vajadzētu tādas ieviest.

Vairāk nekā divreiz mazāk ir tādu, kas šādu ierosinājumu neatbalsta, - 11% uzskata, ka noteikti nevajag ieviest šādas brīvdienas, bet 18% domā, ka visdrīzāk nevajadzētu ievest reliģiska rakstura brīvdienas. Tikmēr 7% respondentu nav viedokļa šajā jautājumā.

Aptauja veikta laikā no 4. līdz 6.decembrim, aptaujājot 800 ekonomiski aktīvos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Jau ziņots, ka Reformu partija (RP) iesniegusi Saeimā grozījumus vairākos likumos, kas paredz iespēju ikvienam darbiniekam, vienojoties ar darba devēju, reizi gadā izvēlēties un svinēt nozīmīgu vienu reliģisko svētku dienu. 

RP izstrādātie grozījumi likumā Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām paredz papildināt šo likumu ar jaunu normu, kurā noteiktas reliģisko svētku dienas. Likumprojektā piedāvātās reliģisko svētku dienas izvēlētas, balstoties uz Latvijas tradicionālo konfesiju vadītāju izteiktajiem viedokļiem. 6.janvārī tā būtu Zvaigznes diena, 7.janvārī - pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētki, kas tiek svinēti pēc vecā stila jeb Jūlija Cēzara kalendāra, 15.augustā Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki, ebreju svētki - Jom Kipur jeb Grēku izpirkšanas diena - un 31.oktobris - Reformācijas diena.

Savukārt grozījumi Darba likumā paredz, ka papildus patlaban likumā Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām noteiktajām svētku dienām (brīvdienām) darbinieks varēs izvēlēties vēl vienu apmaksātu svētku dienu no likumprojektā piedāvātajām reliģisko svētku dienām atbilstoši savai reliģiskajai pārliecībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē