Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Augulis: airBaltic jaunās lidmašīnas ļaus paplašināt galamērķu skaitu

Latvijas nacionālajai aviokompānijai airBaltic jaunās lidmašīnas ļaus paplašināt galamērķu skaitu, piektdien, 25.novembrī, Monreālā (Kanādā) svinīgajā Bombardier jaunās CS300 sērijas lidmašīnas iegādes ceremonijā sacīja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Ministrs uzsvēra, ka airBaltic jauno lidmašīnu iegāde patlaban ir lielākās investīcijas transporta nozarē reģionā, kas ne tikai uzlabos Baltijas valstu savienojamību, bet arī ļaus atvērt jaunus lidojumu galamērķus, tādējādi veicinot valsts tautsaimniecības izaugsmi un radot jaunas darbvietas.

airBaltic pirmo jauno CS300 lidmašīnu Rīgā prezentēs 1.decembrī. Nacionālā aviokompānija ir pasūtījusi 20 CS300 lidmašīnas, kas ir lielākais CSeries modelis. Tajā ir vietas 130 līdz 160 pasažieriem.

Kad airBaltic flotes 12 Q400 turbopropelleru lidmašīnām pievienosies 20 CS300 lidmašīnas, uzņēmums pakāpeniski pāries uz pilnīgu Bombardier lidaparātu floti.

CSeries programma atpaliek no grafika par vairākiem gadiem, un tās izmaksas ir 5,4 miljardi ASV dolāru (4,9 miljardi eiro), kas divas reizes pārsniedz sākotnējās aplēses. Visā pasaulē pasūtītas 370 CSeries lidmašīnas. Starp pasūtītājiem ir arī tādas aviokompānijas kā Air Canada, Delta un Korean Airlines.

Bija paredzēts, ka pirmo jauno lidmašīnu airBaltic saņems oktobra beigās, taču pirmās piegādes laiks kārtējo reizi tika atlikts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē