Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Bijušais premjers par Dombrovski: Es izvēlos turēt muti

Otrdien, 12.martā, aprit četri gadi kopš Valdis Dombrovskis (Vienotība) ieņem valdības vadītāja amatu. V.Dombrovskis ir bijis Ministru prezidents trīs dažādās Saeimās (9., 10. un 11.) un trīs dažādās koalīcijās.  Lai vērtētu V.Dombrovska paveikto, portāls Diena.lv aptaujāja vairākus bijušos valdības vadītājus, kuri savos vērtējumos bija visai piesardzīgi, uzsverot, ka ilgais laiks valdības vadītāja amatā jau pats par sevi ir sasniegums un atsakoties vērtēt kolēģa vājās puses un trūkumus.

Māris Gailis (Latvijas Ceļa premjers no 1994. līdz 1995.) atzina, ka V.Dombrovskis ir labs premjers, kurš īpaši izcili sevi parādījis krīzes laikā. Tajā pašā laikā M.Gailis norādīja, ka vairāk vēlētos no pašreizējā Ministru prezidenta sagaidīt uzdrīkstēšanos, vīziju par valsts tālāko attīstību un drosmi tiekties pēc augstākiem sasniegumiem. "Protams, tas, ka valdībā ir strīdi, kuru dēļ ir aizkavējusies vairāku būtisku reformu īstenošana, ir valdības vadītāja atbildība, kuram jāprot saturēt valdību kopā kā vienou komandu," bilda M.Gailis.Andris Bērziņš (Latvijas Ceļa premjers no 2000. - 2002.) atzina, ka V.Dombrovskim līdz šim nav izdevies nodemonstrēt, ka valdība strādā kā vienota komanda. "Valdībā ir vērojams dalījums "labajos" un "sliktajos" ministros," norādīja A.Bērziņš. Tajā pašā laikā A.Bērziņš atzinīgi izteicās par V.Dombrovska spēju izvest valsti no krīzes, ka arī atzina, ka pašlaik valdības vadītāja darbs ir pakārtots tikai vienam mērķim – iestājai Eirozonā. Indulis Emsis (ZZS premjers, 2004.) lūgts vērtēt pašreizējo valdības vadītāju īsi noteica: "Es izvēlos turēt muti. Nevēlos būt tāds malā stāvētājs, kurš  kritizē to, ko citi dara. Vienīgai, ko varu teikt: tas ir ļoti grūts un nepateicīgs darbs."Einars Repše (Jaunā Laika premjers 2002. - 2004.) uzsvēra, ka liels sasniegums ir tas, ka V.Dombrovskis ir spējis četrus gadus vadīt trīs dažādas valdības. "V.Dombrovskim piemīt diplomāta spējas, miers, spēja risināt sarežģītus jautājumus. V.Dombrovskis ir spējis veiksmīgi izvest valsti no krīzes," atzina E.Repše. Jautāts, kā pašreizējam valdības vadītājam izdodas saliedēt koalīciju, E.Repše atbildēja, ka V.Dombrovskim tas līdz šim ir izdevies labāk nekā jebkuram citam līdzšinējam premjeram.Aigars Kalvītis (Tautas partijas premjers 2004. - 2007.) norādīja: "Tas, ka V.Dombrovskis ir spējis noturēties valdības vadītāja amatā jau ir milzīgs sasniegums. Spējis izturēt politiskās intrigas un pārvarēt dažādas pretdarbības. Viņa darbības rezultāti arī ir ciešami, situācija kaut arī lēnām, bet uzlabojas."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē