Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Cilevičs: NEPLP ir jākontrolē LTV politiskā neitralitāte

11.Saeimas Saskaņas centra frakcijas deputāts Boriss Cilevičs vērsies ar vēstuli pie Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja. Deputāts prasa paskaidrot, kā konkrēti NEPLP nodrošina LTV politisko neitralitāti un sabiedrībā pastāvošo daudzpusīgo viedokļu atspoguļošanu sabiedriskās televīzijas programmās. 

Boriss Cilevičs norāda, ka Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums sabiedriskajiem medijiem uzliek par pienākumu atspoguļot sabiedrībā pastāvošos daudzpusīgos viedokļus un aizliedz parādīt notikumus atsevišķu politisku, reģionālu, ideoloģisku, ekonomisku, reliģisku vai citu grupu interesēs. Savu programmu veidošanā sabiedriskajiem medijiem  ir jāņem vērā Latvijas sabiedrības daudzveidība sociālā, ekonomiskā, reliģiskā, kultūras aspektā, jārespektē cilvēku vienlīdzība likuma priekšā, uzskatu un izteikšanās brīvība un tiesības saņemt un izplatīt informāciju. 

- Atbilstoši likumam, NEPLP ir pienākums kontsrolēt sabiedrisko elektronisko mediju darbu. Kā konkrēti NEPLP veic LTV monitoringu,  kādi kritēriji tiek piemēroti, lai pārbaudītu LTV programmu atbilstību šiem likuma pantiem? Lai kārtējo reizi Dimanta kungs  neizvairītos, lietojot vispārīgas frāzes, es konkretizēju jautājumu: vai NEPLP uzrauga, lai LTV ziņu programmās tiktu atspoguļoti dažādu sabiedrības grupu un politisko partiju viedokļi? Vai NEPLP fiksē gadījumus, kad sabiedriskās televīzijas žurnālisti atklāti strādā konkrētu politisko partiju interesēs? – saka Boriss Cilevičs. – Vai Dimanta kungs neuzskata, ka LTV zemie reitingi ir tiešs rezultāts neobjektivitātei un politiskai angažētībai? "Partijiska" televīzija nevienam nav interesanta. Bet politiskās neitralitātes un reālas uzskatu daudzveidības nodrošināšana varētu palielināt LTV popularitāti bez papildus budžeta līdzekļu piešķīrumiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Demokrātijas trauslums TM paspārnē

Pavisam klusi un mērķtiecīgi tieslietu ministres Ineses Lībiņas – Egneres ("Jaunā Vienotība") vadībā virzās slikts demokrātijas, varu dalīšanas un tiesiskuma precedents, par kuru tikpat klu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē