Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Dimants: Par kvalitatīvu mediju saturu jāmaksā pašiem

Ja gribam neatkarīgu un kvalitatīvu žurnālistiku un vispār kvalitatīvu mediju saturu Latvijas sabiedrības interesēs, tas nerodas pats no sevis, par to pašiem ir jāmaksā, portālam Diena.lv stāsta biznesa augstskolas Turība komunikācijas zinātnes asociētais profesors Ainārs Dimants.Viņš uzsver, ka nelielā tirgū sabiedriskā televīzija ir vienīgā iespējamā nacionālā televīzija, un labāk maksāt par neatkarīgu un kvalitatīvu mediju, nekā maksāt tāpat.

„Jāsaprot, ka mēs, nodokļu maksātāji, jau tagad finansējam valstij piederošos medijus. Kurš gan cits? Tādēļ svarīgi izvirzīt mērķus, ko var un vajag sasniegt ar abonentmaksas ieviešanu. Jautājums ir, vai ar pašreizējo finansēšanas kārtību esam nodrošinājuši pietiekamu valstij piederošo elektronisko mediju redakcionālo autonomiju, finansiālo patstāvību un stabilitāti - neatkarīgi no valdošās koalīcijas kārtējiem politiskajiem lēmumiem par valsts budžetu. Atbilde ir nē,” norāda profesors.A.Dimants skaidro - redakcionālā autonomija, kas tieši izriet no mediju finansiālās patstāvības, nozīmē, ka ikdienas lēmumi par mediju saturu tiek pieņemti tikai pašās redakcijās, nevis kaut kur citur.„Abonentmaksa sabiedrisko mediju finansēšanai jāievieš pakāpeniski. Un to ir vērts darīt tad, kad ir veiktas pozitīvas izmaiņas pašu mediju darbā. Ja sabiedriskais medijs darbojas vienoti vismaz trīs tehnoloģiju platformās - televīzija, radio un internets - ar atgriezenisko saiti ar sabiedrību un sabiedrības uzraudzībā, tad mūsdienās ir vērts runāt par abonentmaksas ieviešanu, kas savukārt nodrošinātu mediju autonomiju, finansiālo stabilitāti un satura kvalitāti,” stāsta A.Dimants.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē