Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Dīvains lokālpatriotisms

Būtu jau it kā loģiski - ja «savas» partijas ir Liepājai, Ventspilij, Tukumam u. c. Latvijas pilsētām, kādēļ lai tāda nebūtu galvaspilsētai? Tomēr vicemēra Amerika pieteikums jaunas politiskas organizācijas veidošanai liekas dīvains.

Topošās partijas nosaukums Gods kalpot Rīgai! nepārprotami atgādina solījumu «Gods kalpot Latvijai!» un attiecīgi neizbēgami rada secinājumu, ka šīs partijas ļaudīm pirmajā vietā būs tieši pilsētas, nevis valsts intereses. Un tas konkrētajā gadījumā nav pareizi.

Jā, Rīgai ir pamats dažkārt īgņoties - Rīgā naudu pelna un pilsētas infrastruktūru tērē ļaudis, kuri reģistrēti citās pašvaldībās un nodokļus maksā tur. Jā, ir izdevumu pozīcijas, kurās valsts varētu vairāk piedalīties ar centrālā budžeta līdzfinansējumu. Un tomēr - tieši tāpēc, ka Rīga ir Latvijas ekonomikas dzinējspēks, tai ir, lai cik tas skan patētiski, jāuzņemas zināms slogs un atbildība. Rīga nevar deklarēt - ai, mums apnicis palīdzēt citiem reģioniem, jo, ja tā nauda paliktu mūsu pašu rīcībā, mēs sasniegtu vēl vairāk. Mēs investīcijas apgūstam jēdzīgāk (varbūt), stutēt švakos, kuriem tāpat nav nākotnes (varbūt), nav tālredzīgi utt. Latvija nav tik liela valsts, lai stiprās pašvaldības varētu norobežoties no pārējās valsts, cerot uzcelt labklājības salu. Alternatīvu resursu (ja neskaita Eiropas Savienības) ir tik maz citu reģionu līmeņa noturēšanai, ka ir jāsadarbojas un jājūt atbildība par Latviju kopumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē