Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Dombrovskis: Izdevumus varam palielināt pakāpeniski

2013. gada valsts budžets ir pirmais budžets pēdējo piecu gadu laikā, kur varam nevis meklēt iespējas samazināt izdevumus, bet plānot finansējuma palielināju svarīgākajās nozarēs. Taču, ņemot vērā apstākļus globālajā ekonomikā, Latvijai ir jāsaglabā finanšu disciplīna, tādēļ izdevumus varam palielināt pakāpeniski, premjera Valda Dombrovska (Vienotība) viedokli pauda viņa padomnieks Mārtiņš Panke.

Viņš uzsvēra, ka 16. augustā ārkārtas valdības sēdē notika detalizētas diskusijas par 2013. gada budžeta prioritātēm, kur ministri kritiski iedziļinājās katras nozares vajadzībās. "Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas priekšlikuma tika panākta vienošanās nākamgad papildus novirzīt 1,11 miljonus latu Murjāņu Sporta ģimnāzijas rekonstrukcijai un 650 000 latu Sigudas kamaniņu trases rekonstrukcijai," norādīja premjers.

V.Dombroskis sacīja, ka papildus tam 2012. gada budžeta grozījumos valdība jau ir atbalstījusi papildus gandrīz 1,4 miljonu latu piešķiršanu sporta nozarei – 250 000 latu paredzēti augstas klases sportistu un treneru apbalvošanai par izciliem sasniegumiem sportā, 520 000 latu nacionālas nozīmes starptautisku sporta pasākumu organizēšanai Latvijā un treneru atalgojumam, 118 000 latu Murjāņu sporta ģimnāzijas infrastruktūras attīstībai un 468 000 latu, lai nodrošinātu Latvijas Olimpiskās vienības sportistu gatavošanos 2014. gada Ziemas olimpiskajām spēlēm un nodrošinātu komandu sporta spēļu izlašu dalību starptautiskajās sporta sacensībās.

Kā vēstīts, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidentam Aldonim Vrubļevskim, pavadot desmit dienas olimpiskajās spēlēs kopā ar V.Dombrovski, bija radusies pārliecība, ka turpmāk valdības vadītājam būs vieglāk aizstāvēt sporta intereses. Tomēr jau pāris dienu vēlāk tika pieņemts lēmums par 1,4 miljonu nepiešķiršanu.

"Guvām šoku, ka pirmajā valdības sēdē pēc Londonas olimpiskajām spēlēm netika apstiprināta 1,4 miljonu latu piešķiršana," Latvijas pludmales volejbolistu sveikšanas pasākumā atklāja Latvijas Volejbola federācijas prezidents Almers Ludviks. ziņoja LETA. "Vēl Londonā sēdējām ar premjeru Valdi Dombrovski blakus un likās, ka esam guvuši sapratni."

Pašlaik 2012. gada budžeta grozījumus valdība ir nodevusi Saeimai, kur līdz to izskatīšanai 2. lasījumā vēl ir iespējas diskutēt par iespējām atbalstīt pasākumus, kas šobrīd nav iekļauti grozījumu paketē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē