Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Eiropas uzņēmēji: Nevar pieļaut Ukrainas maksātnespēju

Eiropas uzņēmēji ir vienoti savā nostājā attiecībā uz notikumiem Ukrainā -  nevar pieļaut Ukrainas maksātnespējas iestāšanos un konflikta tālāko eskalāciju, portāls_ Diena.lv _uzzināja Latvijas Darba devēju konfederācijā (LDDK).

"Eiropai ir svarīgi būt vienotai savā reakcijā uz notikumiem Ukrainā, rīkojoties tā, lai nodrošinātu tālāko izaugsmi un nodarbinātību. Latvijai kopā ar pārējām Eiropas dalībvalstīm ir jāpanāk miermīlīgu konflikta risinājumu, lai negatīva ietekme uz starpvalstu politiskās, ekonomiskās un biznesa attiecībās ar Ukrainas konfliktā iesaistītajām valstīm ir pēc iespējas mazāka," norāda LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs.

LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone skaidro: "Gan Krievijas, gan Ukrainas puse ir ieinteresēti novērst konflikta tālāko eskalāciju un atgriezties pie starptautisko tiesību ievērošanas. Biznesa sabiedrība ir ieinteresēta  rast risinājumu starptautiski atzītā veidā - pie sarunu galda. Mēs aicinām miermīlīgi risināt konfliktu, iesaistot abu valstu darba devēju organizācijas, un piedāvājam rīkot to sarunas Rīgā." 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamenta Preses un informācijas nodaļā portālu Diena.lv informēja, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pirmdien tiekoties ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Tranzīta biznesa asociācijas pārstāvjiem, informēja par notikumu attīstību Ukrainā un tās potenciālo ietekmi ne tikai uz Latvijas tautsaimniecību, bet arī uz Eiropas Savienības (ES) ekonomisko sadarbību ar Krieviju. Ministrs norādīja, ka šobrīd ES tiek diskutēts par ierobežojošu pasākumu ieviešanu pret atsevišķām Krievijas un Krimas amatpersonām.

"Notikumi Ukrainā ir bezprecedenta gadījums starptautisko tiesību izpratnē, tāpēc valsts pozīcijai jābūt adekvātai un pietiekami stingrai, kā arī saskaņā ar Eiropas Savienības nostāju," tiekoties ar uzņēmēju pārstāvjiem, pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Tikšanās laikā, pārrunājot pēdējos notikumus Ukrainā un to ietekmi uz Latvijas ekonomiku, uzņēmēju pārstāvji apliecināja, ka situācija Ukrainā līdz šim būtisku ietekmi uz Latvijas ekonomiku nav atstājusi, tomēr nepieciešams turpināt savstarpējās konsultācijas. "Ja situācija Ukrainā pasliktināsies un Eiropas Savienībā tiks lemts par stingrāku sankciju ieviešanu, pirms valsts pozīcijas izstrādes, konsultēsimies, lai kopīgi koordinētu Latvijas pozīciju Eiropas Savienībā," uzņēmēju pārstāvjiem pauda ārlietu ministrs.

Tikšanās laikā ārlietu ministrs izteica arī atzinību LDDK gatavībai izmantot gūto pieredzi Businesseurope, lai veicinātu sociālo dialogu procesu Ukrainā.

Par konkrētiem risinājumiem valsts institūcijas un uzņēmēju organizācijas turpinās diskutēt kārtējā Latvijas Ārējās ekonomiskās koordinācijas padomes sēdē, kas notiks tuvāko nedēļu laikā.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē