Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Eksperts: Smadzeņu noplūde no Latvijas ir visai augsta

Latvijā ir izveidojusies profesionālo menedžeru kasta un Latvijas speciālisti ir ļoti pieprasīta prece Krievijā, tā atzina personāla atlases un apmācības kompānijas AdrosBaltija valdes loceklis Mihails Džondžua.Speciālists norādīja, ka "smadzeņu noplūde" no Latvijas ir visai augsta."Nopietnākie menedžeri, kuri ir sabiedrībā pazīstami, kuru vārdi bieži parādās avīzēs un kuri ir izdarījuši kaut ko nozīmīgu viena vai vairāku Latvijas uzņēmumu labā, viennozīmīgi saņem piedāvājumus no ārvalstīm, un ļoti daudzi no viņiem apsver darba iespējas ārzemēs.

Daži no šiem speciālistiem nonāk pie secinājuma, ka savas darbības vai nozares specifikas dēļ viņus nevar nolīgt, teiksim, Anglijā un Rietumeiropā, bet tajā pašā laikā viņu pakalpojumi būtu ļoti noderīgi Austrumeiropā un postpadomju valstīs: Krievijā, Kazahstānā, Ukrainā," pavēstīja Džondžua.Latvijas menedžeri ir pieprasīti arī Āzijas valstīs - Azerbaidžānā un Kazahstānā. Šajās valstīs tiek augsti vērtēti krieviski runājoši speciālisti ar rietumniecisku domāšanas veidu."Tomēr galvenais mūsu [Latvijas] menedžeru patērētājs ir Krievija," norādīja Adros Baltija pārstāvis.Pieprasījums pēc vadības personāla no Baltijas valstīm turpina augt. "Pēdējā gada laikā ne mazāk kā piecas reizes esmu dzirdējis no tuviem paziņām Krievijā: mūsu bankā sācis darbu speciālists no Latvijas, mēs paņēmām darbā vēl vienu latviešu speciālistu," stāstīja Džondžua.Kā piemēru viņš minēja banku Citadele, kuru "pakāpeniski jauc ārā mūsu acu priekšā"."Grūti teikt, kādā veidā tas notiek - ar personālu atlases speciālistu starpniecību, vai arī to veic iekšējie "MDM bankas" resursi. Šajā bankā jau strādā trīs vietējie speciālisti. Iespējams, ka bankas Citadele valdes loceklis, kurš pats jau ir pārgājis uz darbu MDM bankā, aizveda sev līdzi personāla vadītājus un, cik man zināms, arī operāciju speciālistu, kas ir saistīts ar turīgo privātpersonu apkalpošanu," sacīja Džondžua.

Top komentāri

Skats no malas
S
Cilvēks seko naudai! Vēl to sauc "brīvais tirgus". Mums taču ir Banku augstskola, kas nodrošina Latviju ar šīs nozares speciālistiem.
Janka
J
Jā, smadzenes aizbrauc no Latvijas, darba rokas arī, kas paliek - pakaļas...
Amele
A
Ta tarakaka un tragiskaka situacija Latvija ir ta, ka gudrie, izglitotie, inteligentie, stradigie cilveki brauc prom no Latvijas, bet idioti, stulbeni, zagli, degradati, kompleksiem nomaktie kretini, egoistiskie smerdeli Latvijas valsti, valsts parvalde ienem augstus amatus, sakato ar prezidentiem, beidzot ar zemoko ieredni un ta tas notiek visus pedejos 22. gadus. Vai kada normala, demokratiska valsti valsta amatu ienemtus Godman, Skele, Gailis, Birkavs, Krasts, Kinna, Slakter, Veldre, petersone, Demakova, kalnieteKalvitis, Ulmans, Freiberga, Repse, Zatlers, Barzins sis un citi Berzini.....?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē