Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Eksperts: Radošie kvartāli aktivizē mazos uzņēmējus un patērētājus

Latvijas uzņēmēju problēma ir nevēlēšanās kooperēties, tāpēc Rīga, kur radošie kvartāli apvieno mazos uzņēmējus un patērētājus, ir labs piemērs, kā aktivizēt uzņēmējdarbību, trešdien žurnālistiem sacīja Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu foruma (MVU Forums) valdes loceklis Kristaps Banga.

Kā labus piemērus Banga minēja Kalnciema kvartālu un Miera ielas kvartālu Rīgā, kuros darbojas uzņēmumi. Pēc viņa teiktā, šī aktivitāte palīdz popularizēt ne tikai mazos uzņēmumus, bet arī palīdz attīstīt kvartālu un rajonu.

"Esmu pārliecināts, ka kooperācija ir Latvijas biznesa galvenā problēma, tomēr tā ir mazā biznesa viena no lielākajām iespējām ieraudzīt perspektīvu, lai ne tikai veiksmīgi strādātu vietējā tirgū, bet arī eksportā," uzsvēra eksperts.

Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Vilnis Ķirsis (RP) atzina, ka Latvijā ir vairāki tūkstoši mikro un mazo uzņēmumu, kas veido valsts ekonomikas pamatu, tāpēc šādiem uzņēmumiem ir jāpalīdz veidoties un attīstīties.

MVU Foruma valdes priekšsēdētāja Elīna Egle atzina, ka, dažādos Latvijas reģionos tiekoties ar mikro un mazo uzņēmumu pārstāvjiem, jāpiedāvā tiem dažādus atbalsta mārketinga instrumentus un morāli jāizsaka atbalsts. Tāpēc jau šīs nedēļas nogalē, 16.novembrī, norisināsies MVU Foruma iniciatīva Mazā biznesa diena, kad iedzīvotāji tiks aicināti iepirkties, sadarboties un viesoties Latvijas mazajos uzņēmumos.

Līdz šim Mazā biznesa dienai reģistrējušies vairāk nekā 1260 uzņēmumu no visas Latvijas, tāpat aptuveni 10 000 uzņēmumu pauduši gatavību atbalstīt šo iniciatīvu.

Kopš mājaslapas www.mazabiznesadiena.lv atklāšanas šā gada septembrī, to apmeklējuši vairāk nekā 6500 unikālie lietotāji, savukārt sociālajā tīklā Facebook atbalstu iniciatīvai izteikuši 2073 cilvēki, bet unikālos uzņēmumu plakātus izveidojuši 498 uzņēmumi un pašnodarbinātie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē