Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ēlerte: Loginovs jāatbrīvo no ieņemamā amata

Rīgas brīvostas valdei jāpārtrauc darba attiecības ar Rīgas brīvostas pārvaldnieku Leonīdu Loginovu, paziņojusi Vienotības Rīgas mēra amata kandidāte Sarmīte Ēlerte.

Viņa arī uzskata, ka Rīgas domes pārstāvju brīvostas valdē Nila Ušakova un Andra Amerika uzkrītošā pretestība šādam lēmumam liecina, ka viņi atbalsta sliktu pārvaldību Rīgas brīvostā, un viņu interesēs ir piesegt nelikumības, kuras konstatēja Valsts kontrole.

Pēc Rīgas brīvostas valdes locekļa Ērika Škapara iniciatīvas 25.martā ir sasaukta valdes sēde, kurā tiks skatīta ostas pārvaldnieka atbilstība amatam. Valdības pārstāvji Rīgas brīvostas valdē jau ir informējuši, ka balsos par Loginova atbrīvošanu.

“Ušakova un Amerika attieksme pret Valsts kontroles atklātajām nelikumībām parāda abu saimniekošanas principu – pārkāpumi, zaudējumi, interešu konflikti, savtīgums ir attaisnojami. Nevienam no viņiem nav politiskās stājas un politiskās gribas šo jautājumu skatīt pēc būtības. Abi politiķi savā retorikā apelē pie ostas darbības rādītājiem, neatzīstot, ka ostas darbs būtu ievērojami labāks, ja tā darbotos pēc labas pārvaldības principiem. Šādas pozīcija ir nepieņemama. Nedrīkst pieļaut, ka Rīgas brīvosta turpina būt interešu konfliktu caurausts uzņēmums, kas nespēj pildīt savu stratēģisko uzdevumu,” norāda Ēlerte.

Vienotība norāda, ka Valsts kontroles revīzijā atklātie pārkāpumi Rīgas brīvostā ir ļoti nopietni, jo nelikumīgi un nelietderīgi iztērēti miljoni, nav gūti ieņēmumi, darbiniekiem ir bijušas dāsnas un nelikumīgas prēmijas, dāvanas, un citi bonusi, bez konkursa ir veikti darbi. Tie ir tikai daļa no Valsts kontroles atklātajiem pārkāpumiem, par kuriem Loginovam kā Rīgas brīvostas pārvaldniekam ir jāatbild, uzskata Vienotības politiķe.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē