Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Jarockis: Progresīvais iedzīvotāju ienākumu nodoklis vairos ēnu ekonomiku

Progresīvā iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieviešana pa noteiktiem sliekšņiem rosinās cilvēkus slēpt ienākumu daļu, kas pārsniedz noteikto slieksni, tādējādi sekmējot iesaisti ēnu ekonomikā un pasliktinot sociālās garantijas ilgtermiņā. Turklāt dividenžu, kapitāla pieauguma u.c. aplikšana ar tādu pašu likmi kā  darba nodokļiem neveicinās investīciju piesaisti, portālam Diena.lv norādīja Aleksis Jarockis, Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs.

"Jānorāda, ka biedrības Progresīvie veiktie aprēķini par šāda nodokļa ieviešanas fiskālo ietekmi ir nepareizi, tas nav fiskāli neitrāls priekšlikums, pat ņemot vērā atgriezeniskos efektus. Jo likmes palielinājums sākot no 800 latiem, par katru nākamo latu nosakot 25 % IIN likmi un sākot no 1500 latiem, par katru nākamo latu nosakot 30 %, nespēs kompensēt likmes samazinājumu uz 15%, kā arī atvieglojumu par  apgādībā esošu personu un neapliekamā minimuma palielināšanu uz 150 latiem," uzsvēra A.Jarockis.

"Finanšu ministrija  atbalsta un iestājas par darbaspēka nodokļu samazināšanu, tāpēc tā atbalsta jau uzsākto reformu darba spēka nodokļu politikā, kas paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes samazināšanu šogad līdz 24%, līdz 22% 2014.gadā, un 2015.gadā samazināt vēl līdz 20%,"pastāstīja A.Jarockis.

Jau ziņots, ka šī gada 7. martā biedrība Progresīvie vērsās pie Finanšu ministrijas ar konkrētiem priekšlikumiem par progresīvās nodokļu sistēmas ieviešanu Latvijā, minot arī noteiktas procentu likmes. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē