Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Jaunups: Ķīlis nav piemērots sporta jomas pārvaldīšanai

Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) sporta funkcija ir nevietā un labāk būtu to nodot Aizsardzības vai Iekšlietu ministrijas uzraudzībā, šādu viedokli paudis basketbola kluba VEF Rīga padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Jaunups uzsver, ka Roberts Ķīlis ir labs izglītības un zinātnes ministrs, bet sporta jomas pārvaldīšanai nav piemērots.

"Ķīļa kungs teicis daudz pareizu vārdu par izglītības sistēmas reformu, bet nekas nav teikts par sporta jomu. Viņš ir paudis neapmierinātību ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) darbu, bet nav izteicis stratēģisku redzējumu par to, kā būtu veidojama Latvijas sporta politika," stāstīja Jaunups. "Protams, izņemot brīžus, kad priecājamies par panākumiem, - pirms četriem gadiem, kad mūsu basketbolistes iekļuva olimpiskajā basketbola turnīrā, kā arī par Pļaviņa/Šmēdiņa brīnišķīgo startu un bronzas medaļām Londonas Olimpiādē."

"Tomēr atbildīgajām iestādēm nav intereses, kas bijis nepieciešams, lai nonāktu līdz šādiem sasniegumiem. Mēs no savas puses šo diskusiju uzturēsim, un pienāks brīdis, kad valsts pārstāvjiem nekas cits neatliks, kā sniegt savu versiju par sporta finansēšanu," uzsvēra Jaunups. "Smagi, ka Ķīļa kungs, kurš atbildīgs par sporta jomu, ir tik nesportisks visās šī vārda nozīmēs. Viņš nepārprotami ir labs izglītības speciālists, un var redzēt, ka par izglītības lietām runā ļoti profesionāli, tomēr par sportu viņš nerunā vispār."

VEF Rīga padomes priekšsēdētājs ir pārliecināts, ka IZM nav pareizā struktūra, kurai uzticēt sporta jomas pārvaldīšanu.

"Darbs pie sarežģīto un specifisko izglītības problēmu risināšanas ir pietiekami laikietilpīgs, lai sporta jautājumiem gluži vienkārši neatliktu laika. Domāju, ka labākā versija būtu sportu nodot Aizsardzības vai Iekšlietu ministrijas uzraudzībā," atzina Jaunups. Arī tās ir plašas jomas, tomēr aptveramākas nekā izglītība. Ministrijai noteikti nav ļauns nodoms nerisināt sporta problēmas, viņi līdz tām vienkārši netiek."

Kā ziņots, piektdien notiks Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu - sesija, kuras laikā notiks arī prezidenta vēlēšanas. Uz amatu pretendē līdzšinējais LOK vadītājs Aldons Vrubļevskis un Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Jānis Kols.

Jaunups, kurš bija viens no Kola izvirzītājiem, uzsver, ka ir ļoti svarīgi, lai vēlēšanās būtu konkurence. Tomēr idejas, ka LOK varētu uzņemties Sporta ministrijai līdzīgas funkcijas, pašlaik nav vērtējamas reālistiski, jo LOK šobrīd nav pietiekami laba reputācija.

"Modeļi iespējami ļoti dažādi, un arī šis risinājums ir iespējams, bet jābūt godīgiem - nedomāju, ka LOK šobrīd ir tāda reputācija, kas tai dotu pilnvaras kļūt par sporta ministriju," uzskata Jaunups. "Lai sasniegtu jaunu līmeni, sporta federācijām un LOK ir jāspēj sadarboties un novērtēt, kas to darbībā ir slikti izskaidrots un kur pieļautas kļūdas. Šonedēļ notiks LOK Ģenerālā asambleja, kas arī būtu īstais brīdis, kad atklāti runāt par problēmām. Ļoti priecāšos, ja LOK prezidenta vēlēšanās būs vērojama konkurence - nevis tāpēc, ka Vrubļevskis būtu sliktākais vadītājs pasaulē, bet gan tāpēc, ka sāncensība ir būtiska, un ir svarīgi, ka parādās dažādas attīstības programmas."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē