Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ķīlis: Skolotāju algas iespējams palielināt būtiski

Šobrīd skolotāji ar zemākajām likmēm saņem atalgojumu 245, 250 un 255 latu apmērā pirms nodokļu nomaksas.  Mērķis būtu šogad, sākot ar 1. septembri, šīs likmes paaugstināt par 10% vai vairāk, pirmdien paziņojis izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

"Papildus tam IZM diskusiju ceļā cer vienoties ar skolotājiem par caurskatāmu, visiem saprotamu pedagogu atalgojumu sistēmu turpmākiem gadiem, kad skolotāju darba kvalitāte tiktu sasaistīta ar darba atalgojumu.
Šogad un turpmākajos gados algas pielikums, pirmkārt, ir iespējams tādēļ, ka IZM valdībā ir panākusi vienošanos, ka, skolēnu skaitam samazinoties, izglītībai paredzētais finansējums paliek sistēmā. Skolēnu skaitam pakāpeniski samazinoties, naudas apjoms uz vienu skolēnu ik gadu pieaugs. Papildus tam, panākot būtiskas izmaiņas algas aprēķinā, ieviešot vaučeru sistēmu un 40 stundu darba nedēļu, skolotāju atalgojumu ir iespējams palielināt būtiski," sacīja ministrs.

Jautāts, kā ministrs cer vienoties ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA), viņš atzina, ka "šajā jautājumā esam spiesti atgriezties pie pamatiem". "Galvenais uzdevums saistībā ar LIZDA ir vajadzība nodrošināt konstruktīvu un abpusēji ieinteresētā diskusijā balstītu sadarbību," teica R.Ķīlis.

"Patlaban tiek izskatīta virkne dažādu izmaiņu, kuras tapušas ministra biroja paspārnē esošās ekspertu darba grupās. Vairums ierosinājumu saistās ar nepieciešamību atvieglot skolotāju darbu un pārskatīt mācību saturu. Sīkāku plānu ministrija publiskos tuvākajā laikā," atzina ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē