Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Krīgers: Darba ņēmējus paralēli zemajam atalgojumam arī pazemo

Nereti Latvijā darba ņēmējus paralēli zemajam atalgojumam arī pazemo un tieši šī pazemojošā attieksme ir visbiežākais iemesls kāpēc cilvēki joprojām dodas peļņā uz citām valstīm, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma sacīja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) vadītājs Pēteris Krīgers. 

LBAS veiktā aptaujā atklājies, ka attieksme darba ņēmējiem ir pat svarīgāka par atalgojumu. Daudz cilvēki esot ar mieru paciest mazāku algu, saprotot, ka valstī kopumā vai darba devējam var būt  grūtības, bet viņi nesaprot kāpēc paralēli mazajam atalgojumam tiek arī pazemoti. "To, ka pazemo darba tirgū un arī ārpus darba tirgus, mēs redzam katru dienu. Tā droši vien ir lieta, kuru visvieglāk novērst. Naudas trūkumu ir grūtāk novērst," sacīja Krīgers. 

Pirmdien daudzviet pasaulē, tostarp Latvijā, atzīmē Cienīga darba dienu. Krīgers skaidro, ka cienīgs darbs sastāv no divām daļām – pirmā ir darba ņēmēju attieksme, ka viņi iet uz darbu ar prieku. Savukārt otra cienīga darba daļa ir atalgojums par paveikto. "Daudzi cilvēki brauc projām no Latvijas, jo viņi šeit nevar nopelnīt sev iztiku, nevar nopelnīt, lai nosegtu tos maksājumus, kas ikdienā ir jāveic," sacīja Krīgers.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē