Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Krusts: Kreiso spēku koalīcijā neviens kreisais spēks neies!

Daudzi pamanīja, ka šonedēļ Eiropas Paramenta deputāts Aleksandrs Mirskis medijos izplatīja paziņojumu, ka „nepieciešama Visu kreiso politisko spēku apvienošanās”. To pirmām kārtām veltot Saskaņas Centram, Gods Kalpot Rīgai un Par Dzimto Valodu. Lai nu kas vienotu šīs organizācijas, bet ekonomiskā politika tā nav, ja SC paraujot aiz matiem vēl knapi varētu ielikt viņu pašu postulētajos iekreisajos centristos, tad GKR jau kopš Latvijas Ceļa laikiem ir radikāli labējās politikas simbols, savukārt, Lindermana vadītās partijas mājaslapa sastāv no milzīga plakāta, kurā tie uzsver, ka nav kreisi noskaņoti.
Ar mulsumu vēroju, ka tiek runāts par kreiso spēku konsolidāciju no partijām, kas nav kreisi noskaņotas. 

Un ja apskatam arī „visus kreisos spēkus” (kas pagaidām Latvijā ir ļoti vāja niša) tad diez vai ir jēga runāt par LSDSP, kas vēl nedaudz velk savu agoniju guļot uz nāves gultas (un kurā palikušie biedri vienkārši vēl nav paspējuši virzīties pie tiem, kas nākotnē spēs panākt kreisās politikas atdzimšanu), izlaidīšu arī tādus piemērus kā partija, kas cenšoties dibināties pašā Rīgas centrā spēja saaicināt vien pierobežas nodaļas cienīgu cilvēku skaitu. Paliek tikai divi perspektīvi spēki – Progresīvie un Kreisie Patrioti. Par Progresīvo iesaistīšanos šādā avantūrā šaubos un droši varu teikt, ka Kreisie Patrioti no šādas savienības turēsies šāviena attālumā. Būs vien šī kreiso spēku konsolidācija jāveic bez kreiso piedalīšanās. 

Tad jau konsolidācijas mērķis šeit būs pavisam cits – apvienot vienas tautības pārstāvjus. Bet ja tā, tad nevajag graut sabiedrības zināšanas par terminiem un piesegties ar ekonomiskām deficinīcijām, bet skaidri pateikt, ka runa ir par nacionālpolitiku un krievu valodu. 

Pa šiem divdesmit gadiem Jūs dāmas un kungi no visām vadošajām koalīcijas un opozīcijas partijām esat izdarījuši posta lietu, pilnībā iznīcinājuši Latviešu zināšanas par starptautiski pazītiem ekonomiskajiem terminiem un aizstājuši tos ar infantīliem maldiem. Ar tieši šādiem saviem tukšajiem priekšvēlēšanu saukļiem esat panākuši, ka sabiedrība ir zaudējusi pareizu izpratni par eknomikas pamatiem - tā, piemēram, no tiem, kas sevi uzskata par labējiem 47% patiesībā ir kreisie, bet 8% pat radikāli kreisi, bet par kreisiem sevi uzskata 16%, kamēr patiesībā tādu ir 55.1% un 11.5% radikāli kreisu. Pasaules praksē, tas ir kaut kas pilnīgi nesaprotams. Nav izmērojams posts ko nodara sabiedrības sociālie institūti mācot pilnīgi greizus ekonomiskos pamatprincipus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē