Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Kūtris vēlētos, lai jaunais ST vadītājs būtu pietiekami demokrātisks un ar savu autoritāro stilu neiespaidotu pārējos

Gribētos, lai jaunais Satversmes tiesas (ST) vadītājs būtu pietiekami demokrātisks un ar savu autoritāro stilu neiespaidotu pārējos tiesnešus, intervijā aģentūrai LETA pauda pašreizējais ST priekšsēdētājs Gunārs Kūtris.Kūtris norādīja, ka par nākamo ST vadītāju ir domājis, tomēr, pirmkārt, nevis par konkrētu cilvēku, bet gan par to, lai ST darbs turpinātos kvalitatīvi.

"Manas prioritātes ir tādas pašas, kādas bija bijušajam ST priekšsēdētājam Aivaram Endziņam. Es ļoti vēlos, lai uz atbrīvotajām vietām nāktu labi juristi, labi konstitucionālo tiesību speciālisti, lai būtu labs sastāvs," stāstīja ST vadītājs.Tāpat Kūtris ļoti uzmanīgi skatās, ko Saeima virzīs uz ST strādāt. "Man gribētos, lai jaunais ST vadītājs būtu pietiekami demokrātisks un ar savu autoritāro stilu neiespaidotu pārējos. Tomēr ir grūti pateikt, kas būs priekšsēdētājs, jo balsojums notiek aizklāti. Es, protams, varētu pateikt, ka es gribētu, lai par priekšsēdētāju kļūtu viens vai otrs cilvēks, bet jāatceras, ka es vairs jaunajā sastāvā nebūšu," atgādināja Kūtris.Izsakoties par savu padarīto ST šajos desmit gados, Kūtris minēja, ka desmit gadi ir ļoti īss periods. Savukārt darbs kā tiesnesim tik ļoti nepaliek atmiņā, bet atmiņā paliek laiks, kad sākts strādāt par ST priekšsēdētāju, uzņemoties atbildību par visas tiesas darbu - šīs sajūtas ir tās, kas paliek uz mūžu."Kopumā jāatzīst, ka ir labi padarīta darba sajūta. Lielākais uztraukums bija tad, kad mainījās ST vadība un Endziņš gāja prom, jo viņš ļoti uztraucās, lai ST nezaudētu savu līmeni. Tad bija bail, vai izdosies to saglabāt, bet tagad liekas, ka ir izdevies, pat tajā periodā, kad tas bija izaicinājums," uzsver Kūtris, papildinot, ka ar ST sabiedrībā rēķinās.Konstitucionālajai tiesai zināmā mērā ir jābūt tai, kas noņem nemiera asumu sabiedrībā. Ja cilvēki tic, ka, viņiem vēršoties ST, jautājums tiks risināts, un uz to laiku samierinās, tad tas nozīmē, ka ST ir noteikta vieta sabiedrībā, skaidroja Kūtris.Tikmēr par saviem nākotnes plāniem Kūtris vēl nav tik pārliecināts, gan norādot, ka turpmākos piecus gadus būs lektors Latvijas Universitātē, bet aicinājumu uz konkrētu darbu vēl nav bijis. "Atklāti gan varu pateikt, ka ir aicinājumi no vairāku politisko partiju puses iesaistīties tajās, tomēr es visiem esmu norādījis, ka līdz sava amata atstāšanai es nesaku skaļi nedz jā, nedz nē, jo man pašlaik ir jāsaglabā politiskā neitralitāte, un tas ir pozitīvais moments, ka tagad es varu to darīt, nepaužot simpātijas pret kādu konkrēti," rezumēja Kūtris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē