Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Laizāne: Summas nav pārspīlētas

Latvijas Tautas frontes (LTF) 25.gadadienas pasākumi ir paredzēti visa gada garumā, turklāt tie aptvers visu Latviju, portālam Diena.lv sacīja Saeimas deputāte, Kultūras ministrijas (KM) parlamentārā sekretāre Inese Laizāne (VL-TB/LNNK)."Tie ir pasākumi, kas aptver visu mūsu valsti ar izstādēm ne tikai Rīgā, bet arī citās Latvijas pilsētās un reģionos.

Līdz ar to, manuprāt, būtu ļoti rūpīgi jāiedziļinās šajā tāmē. Taču, zinot, kā notiks tie pasākumi, es nevarētu gan teikt, ka tās ir pārspīlētas summas" uzsvēra I.Laizēne.Parlamentārā sekretāre atzīst, ka pirmajā brīdī šāda summa varētu šķist nesamērīga, taču nepieciešams iepazīties ar visiem iecerētajiem pasākumiem. "Es visādā ziņā esmu pārliecināta - ja darba grupa šādu plānu ir iesniegusi, tad viņiem ir pamatojums šādai summai," atzina I.Laizāne.Kā ziņots, 27. novembrī valdībā izskatīja informatīvo ziņojumu par LTF 25. gadu jubilejas pasākumiem un lēma par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem, kā arī 2013. gada budžetā. Ar šo jubileju saistīto pasākumu mērķis ir pārliecinoši un ilglaicīgi apspoguļot Latvijas valstiskās neatkarības atgūšanas vēsturisko nozīmību, kas ir akcentējama gan LTF jubilejas reizē, gan arī popularizējama ikdienā, portālu Diena.lv informēja KM pārstāve Lolita Rūsiņa.Lai sagatavotos un atzīmētu Latvijas valstij nozīmīgo gadskārtu, ko atzīmēs 2013. gada rudenī, ar Ministru prezidenta rīkojumu tika izveidota darba grupa, kuras uzdevums bija izstrādāt pasākumu plānu un koordinēt valsts institūciju, pašvaldību un nevalstiskā sektora darbu paredzēto pasākumu īstenošanā. Darba grupa ir izvirzījusi četrus prioritārus pasākumus: pamatekspozīcijas izveide LTF muzejā (321 837 latu apmērā), 30 tematisko izstāžu organizēšana, grāmatas izdošana par LTF darbību (19 000 latu apmērā) un dokumentālas filmas uzņemšana par LTF darbību (17 500 latu apmērā).

Top komentāri

BET
B
Priekš kam gan tie pasākumi vajadzīgi? LTF ir Latvijas kauns nevis gods. Prasiet vecajiem barikāžu patriotiem, ko viņi domā par šodienas Latviju... Viņi izcīnīja neatkarību, kuru viņiem nozaga godmans ar bandītiem.
Kurbads
K
Vai tiešām NA ir tik dumja, ka tagad mēģinās iztēlot LTF par kaut kādu Spartaku? Jau sākot ar ivanušku DĪvānu, visa tā spice bija neriktīga. Un atdeva iegūto neatkarību mafioziem, nodeva savu tautu, izpostīja rūpniecību, lauksaimniecibu... eh, ko te vairs uzskaitīs...
gatis
g
Ne visi, kuri tikuši Saeimā ir uzskatāmi par politiķiem, valsts sievām un valsts vīriem. Labi, ka Laizāne nekļuva par Kultūras ministri, tad vispār būtu vakars uz ezera.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē