Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Pavļuts: Centīsimies jau nākamgad par diviem procentpunktiem samazināt darbaspēka nodokļus

Patlaban valdībā notiek diskusijas par iespēju jau nākamgad par diviem procentpunktiem samazināt darbaspēka nodokļus, intervijā laikrakstam Bizness&Baltija norāda ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Viņš skaidro, ka samazināt nodokļus pirms 2013.gada nav iespējams budžeta konsolidācijas dēļ. Savukārt nākamgad neliels nodokļu samazinājums būtu iespējams, ja tiktu izpildītas budžeta prognozes. Par to jau uzsāktas sarunas ar finanšu ministru Andri Vilku, kurš, tāpat kā koalīcijas partneri, uzskata, ka šāds pasākums varētu tikt īstenots.

Trīs gadu laikā nodokļu slogs darbaspēkam varētu tikt samazināts par deviņiem procentpunktiem.

Kā skaidro Pavļuts, šādi pasākumi ļautu izlīdzināt nodokļu slogu ar kaimiņvalstīm, radītu papildu stimulus uzņēmējiem jaunu darbavietu izveidē, bet atsevišķos gadījumos - legalizēt neoficiāli nodarbinātos cilvēkus.

"Turklāt runa ir ne tikai par iedzīvotāju ieņēmumu nodokli un sociālās apdrošināšanas maksājumiem. Esam iecerējuši apspriest arī neapliekamā minimuma palielināšanu," norāda ministrs.

Intervijā laikraksta Vesti Segodna pielikumam Delovije Vesti Pavļuts stāsta, ka precīzāk par nodokļu sloga samazināšanu varēs runāt šā gada vidū, kad sāksies 2013.gada valsts budžeta izstrāde.

"Šie divi procentpunkti ir minimālais apjoms, no kura var sākt runāt par būtisku [nodokļu] samazinājumu. Ir jāciena premjera uzstādījums - lai par ko netiktu runāts, prioritāte ir sabalansēts budžets. Nav pieļaujami populistiski solījumi darīt vairāk un samazināt straujāk, kuri nav saskaņoti ar budžeta iespējām," akcentē ministrs.

Tai pašā laikā Pavļuts piekrīt ekspertu teiktajam, ka cīņai ar ēnu ekonomiku nepieciešama aktīvāka darbība, nevis divu procentpunktu samazinājums. Tomēr esot nepieciešams pārliecināties, kas notiks pasaules ekonomikā. "Gribētos virzīties straujāk, bet nedrīkst mētāties ar tukšiem solījumiem."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē