Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Politologs norāda uz priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumu ietekmi uz iedzīvotāju dalību vēlēšanās

Būtu jāizvērtē, vai izmaiņas priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumos spējušas sevi attaisnot, ņemot vērā "pārsteidzoši zemu" vēlētāju aktivitāti pašvaldību vēlēšanās, uzskata politologs Filips Rajevskis.

Rajevskis sacīja, ka politiķi nav spējuši radīt iedzīvotājiem sajūtu, ka viņiem nepieciešams piedalīties vēlēšanās, un tas varētu būt saistīts arī ar izmaiņām priekšvēlēšanu aģitācijā. Ņemot vērā, ka tieši politiķiem vēlētāju līdzdalība vēlēšanās ir viens no svarīgiem faktoriem, viņiem arī būtu nepieciešams domāt par to, kā šo aktivitāti palielināt, uzskata politologs.

Runājot par nākamajos gados gaidāmajām Saeimas un Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, Rajevskis uzsvēra, ka būs nopietni jāpadomā, kā motivēt iedzīvotājus nobalsot EP vēlēšanās, jo tajās aktivitāte varētu būt ļoti zema. Attiecībā uz parlamenta vēlēšanām, situācija varētu būt labāka nekā pašvaldību un EP vēlēšanās, tomēr arī tajās varētu piedalīties mazāk iedzīvotāju, prognozēja politologs.

Kā ziņots, arī socioloģisko un tirgus pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš pauda viedokli, ka vēlētāju aktivitāti pašvaldību vēlēšanās ietekmēja vairāku iemeslu kopums, un viens no tiem varētu būt arī izmaiņas priekšvēlēšanu aģitācijas regulējumā.

Kā ziņots, šajās pašvaldību vēlēšanās ir piedalījušies 686 097 vēlētāji jeb 45,85% no kopējā balsstiesīgo skaita, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija. Līdz ar to vakar notikušās vēlēšanas ir kļuvušas par vismazāk apmeklētajām Latvijas pašvaldību vēlēšanām šajā tūkstošgadē. Aktīvākie vēlētāji šogad bija Rīgā, kur kopumā nobalsojuši 229 910 vēlētāji jeb 55,54% no balsstiesīgajiem rīdziniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē