Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Premjers: Virzot dažādas iniciatīvas, ministriem tās jāsaskaņo ar nozares pārstāvjiem

Premjers Valdis Dombrovskis (V) ticies ar ministriem, kuriem patlaban ir nesaskaņas ar viņu pārvaldīto nozaru pārstāvjiem, un aicinājis, virzot dažādas iniciatīvas, veidot dialogu ar attiecīgo nozari un iespēju robežās plānotās ieceres saskaņot.

"Manuprāt, tas ir tikai loģiski, ka ar nozari ir jārunā un šo vienošanos ir jāmēģina panākt, ko gan, jāatzīst, ministri pēdējo nedēļu laikā arī darījuši," pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja valdības vadītājs.

Pēc viņa domām, zināms progress esot sasniegts, taču ne visi jautājumi vēl ir atrisināti. Dombrovskis arī pauda cerību, ka ministri strādās un lielā mērā nesaskaņas ar nozares pārstāvjiem atrisinās.

Kā ziņots, koalīcija uz nedēļu atlikusi pretrunīgi vērtētā augstskolu akreditācijas noteikumu projekta tālāko virzību. Iepriekš par šiem noteikumiem izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim radās nesaskaņas ar Latvijas Rektoru padomi, un 7.septembrī Rektoru padome nolēma izteikt Ķīlim neuzticību.

Savukārt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) ierosinājis vairākas reformas, tostarp pašvaldību deputātu skaita samazināšanu, skaidrāku lēmējvaras un izpildvaras nodalīšanu pašvaldībās, kā arī lielākas iespējas iedzīvotājiem lemt par pašvaldībā notiekošo vietējos referendumos.

Latvijas Lielo pilsētu asociācija paziņojusi, ka ir gatava prasīt ministra demisiju, ja tuvākajā laikā nebūs redzamas reālas viņa darbības. Lielās pilsētas nesaredzot ministra Sprūdža veikumu reformu īstenošanā un esot pārsteigtas par viņa iniciatīvām, kā arī alternatīvo Nacionālā attīstības plāna vīziju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē