Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Reformu partija: Prioritāte ir darbaspēka nodokļu mazināšana

Reformu partija (RP) par prioritāti uzskata darba spēka nodokļu samazināšanu, kas ir būtiska tieši šobrīd gan Latvijas ekonomikai, gan arī valsts budžetam, portālu Diena.lv informēja RP pārstāve Daiga Holma.

"Nodokļu politikā valdībai beidzot jādod skaidrs un ilgtspējīgs redzējums nākotnei, lai nodrošinātu uzņēmējdarbības vides stabilitāti un prognozējamību, kas ir būtisks priekšnoteikums jaunu investīciju ienākšanai Latvijas ekonomikā. Tāpēc pirms pieņemt lēmumu par PVN likmju samazināšanu no šā gada jūlija, jābūt skaidram Finanšu ministrijas piedāvājumam, kā tiks īstenota darbaspēka nodokļu reforma," norādīja RP.

"Darbaspēka nodokļu sloga jūtama samazināšana ir tas solis, ko gaida un kas no valdības puses ir solīts uzņēmējiem. Tā ir reforma Latvijas uzņēmēju un ekonomikas konkurētspējas celšanai, kas radītu arī apstākļus darba algu paaugstināšanai un jaunu darbavietu izveidei. Tāpēc priekšnoteikums diskusijai par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes samazināšanu ir skaidrība par darbaspēka nodokļu reformu - kad, kādā tempā un veidā to varēsim īstenot, lai pildītu iepriekš dotos solījumus. No šīs reformas nevaram atkāpties. Turklāt darbaspēka nodokļu reformu jāīsteno ne tikai formāli - bez uzņēmējiem jūtama efekta, bet pietiekami pārliecinoši, nodrošinot reālu progresu mūsu konkurētspējā," uzskata ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Savukārt Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis ir pārliecināts, ka: "Pirmkārt, mazāki darbaspēka nodokļi nozīmēs mazākas darba spēka izmaksas un līdz ar to arī lielāku Latvijas uzņēmēju konkurētspēju gan eksporta tirgos, gan konkurējot ar importēto produkciju. Otrkārt, mazākas darbaspēka izmaksas palielinās Latvijas pievilcību ārvalstu investoriem, piesaistot investīcijas, un radot jaunas darbavietas. Treškārt, un visbūtiskāk, mazāki darbaspēka nodokļi samazinās motivāciju maksāt tā saucamas "aplokšņu algas", kas neapšaubāmi veicinās ekonomikas izaugsmi, jo bez izvairīšanās no nodokļiem uzņēmumiem būs lielāka motivācija augt un investēt attīstībā, nebaidoties no negodīgas konkurences un no konkurentiem, kuri praktizē "aplokšņu algas". Tas arī palielinās valsts sektorā darbavietu pievilcību, salīdzinot ar privāto sektoru, piesaistot vairāk kompetences un talantu valsts sektoram, no kā valsts pārvalde un valsts tikai iegūs."

RP aicinās nākamajā nedēļā partnerus koalīcijā un valdībā kopā rast ilgstpējīgu risinājumu, kas nodrošinātu uzņēmējiem pārliecību par valsts nodokļu politikas stabilitāti un prognozējamību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē