Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Rekšņa: Līgums jālauž, jo tas ir murgs

Līgums ar fotoradaru piegādātājiem un uzraugiem - SIA _Vitronic Baltica - _ir jālauž, jo fotoradaru ieviešanas ideja ir apgriezta "kājām gaisā". Sākumā bija plānots samazināt negadījumu un upuru skaitu, tagad tas pārvērties par "biznesa projektu", sacīja bijušais Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa.

Viņš uzskata, ka līgums ar SIA Vitronic Baltica ir jālauž, jo "tā ir ņirgāšanās", uzstādot tikai pārvietojamos fotoradarus. Viņš norādīja uz kaimiņvalstu pieredzi - Lietuvā ir četri pārvietojamie fotoradari un 140 stacionārie. Kaimiņvalstīs fotoradarus novieto "melnajos punktos". "Pie mums ir 38 pārvietojamie, bet neviens stacionārais vēl nav redzēts," piebilda bijušais Valsts policijas priekšnieks. "Var stāstīt Zivtiņš [Edmunds, Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks - red.], ka šādi cīnās par satiksmes drošības uzlabošanu, bet tagad tā kļuvusi tikai par naudas pelnīšanu. Labā ideja ir "izpurgāta"," teica J.Rekšņa.

"Pareizākais risinājums ir atgriezties pie konkursa sākuma. Jāuzliek to stacionāru fotoradaru skaits, kas bija jāuzliek," sacīja J.Rekšņa. Viņaprāt, līgumā arī ir "interesantas lietas", ka piegādātājiem lētāk ir maksāt sodus, nevis uzstādīt fotoradarus. "Mēs vienmēr izceļamies. Esam orģināli," kritisks bija J.Rekšņa.

"Paskatieties, kas notiek uz Jūrmalas šosejas! Ja kāds saka, ka šādi rada drošību, es teikšu, ka ir otrādi. Pie labas plūsmas cilvēki brauc ar 100 kilometriem stundā, ieraugot fotoradaru, strauji bremzē, un tas rada avārijas situāciju. Man arī šķiet ļoti dīvaini, ka vietās, kur ir ierobežojums braukt ar 20 un 30 kilometriem stundā, stāv fotoradari. Vai tur iet bojā cilvēki?" jautāja bijušais Valsts policijas priekšnieks. 

"Sākotnēji fotoradaru uzstādīšanas pamatideja bija likt tos "melnajos punktos", kas rada problēmas satiksmes drošībai. Ja tur būtu fotoradari, tad mazinātos bojāgājušo un avāriju skaits," secināja J.Rekšņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē