Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina
Ilustratīvs attēls

Rīgas brīvosta: Sadarbības veicināšana ar Uzbekistānu ir svarīga gan ostai, gan visai Latvijas transporta nozarei

Sadarbības veicināšana ar Uzbekistānu transporta un loģistikas jomā ir svarīga gan Rīgas brīvostai, gan visai Latvijas transporta nozarei kopumā, lai nodrošinātu alternatīvas sarūkošajai tranzīta kravu plūsmai no Krievijas, aģentūrai LETA pavēstīja ostas pārvaldē.

Uzbekistānas parlamenta Senāta priekšsēdētājs Nigmatills Juldaševs šodien oficiālās vizītes Latvijā laikā apmeklēja arī Rīgas brīvostu, tiekoties ar tās vadību. Uzbekistānas viesi tika iepazīstināti ar Rīgas brīvostas darbību, investīciju iespējām ostā un Rīgas ostas piedāvājumu Uzbekistānas preču tranzītam uz Eiropas tirgiem.

Rīgas brīvostas pārstāvji uzsvēra, ka pašreiz sadarbības veicināšana ar Uzbekistānu transporta un loģistikas jomā ir svarīga gan Rīgas ostai, gan visai Latvijas transporta nozarei kopumā, lai nodrošinātu alternatīvas sarūkošajai tranzīta kravu plūsmai no Krievijas. Uzbekistāna tādējādi ir svarīgs partneris un tirgus Rīgas ostai, īpaši ņemot vērā iespējas, ko multimodālajiem kravu pārvadājumiem piedāvā strauji augošais Uzbekistānas loģistikas centrs Navoi. Lielākais reģiona intermodālais loģistikas centrs izveidots uz starptautiskās lidostas Navoi bāzes un piedāvā efektīvus kravu pārvadājumus uz augošajiem Centrālāzijas valstu tirgiem.

Pēc ostas pārvaldē vēstītā, Uzbekistānas puse savukārt izrādīja interesi par Rīgas brīvostas un ostas uzņēmumu iespējām, lai veicinātu Uzbekistānas preču eksporta attīstību uz Eiropas valstu tirgiem. Rīgas osta un uzņēmumi var piedāvāt pilnu kvalitatīvu pakalpojumu spektru Uzbekistānas preču tranzītam - kravu pārkraušanu, uzglabāšanu un apstrādi, kā arī priekšrocības, ko piedāvā brīvās ekonomiskās zonas statuss. Uzbekistānas viesi tika informēti arī par investīciju iespējām Rīgas brīvostā un tika pausts atbalsts Uzbekistānas transporta un loģistikas centru, termināļu un noliktavu izveidei Rīgas ostas teritorijā.

"Pašreiz Rīgas osta, tāpat kā visa transporta un loģistikas nozare, aktīvi meklē jaunus sadarbības partnerus. Mēs esam atvērti visdažādākajiem piedāvājumiem, un Uzbekistānas tirgus mums ir interesants gan augošo apmēru, gan ģeogrāfiskā novietojuma ziņā, īpaši ņemot vērā jau izstrādāto dzelzceļa maršrutu NATO kravām no Rīgas ostas uz Afganistānu, kas ved caur Uzbekistānu," pauda Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (GKR).

Rīgas brīvostas pārstāvji atzīmēja 2016.gadā strauji pieaugušos Uzbekistānas kravu apgrozījuma rādītājus Rīgas ostā un turpmākās iespējas kravu apmēra pieaugumam. Pašreiz lielākās Uzbekistānas kravu grupas Rīgas ostā ir kokvilna no Uzbekistānas un konteinerizētās kravas virzienā no Rīgas uz Uzbekistānu, kā arī pārtikas produkti, kas tiek sūtīti abos virzienos. Strauji augoša un perspektīva kravu grupa ir mašīnas, iekārtas un tehnika, kas caur Rīgas ostu tiek piegādātas Uzbekistānas rūpniecībai. Rīgas osta tradicionāli ir saldēto pārtikas produktu piegādes centrs Uzbekistānas tirgum, taču šo kravu apmērs ir samazinājies saistībā ar Krievijas ieviestajām sankcijām pret Eiropas Savienību, kas skar arī tranzītkravas caur Krieviju.

Rīgas brīvostas pēc pārkrauto kravu apmēra un apkalpoto pasažieru skaita ir lielāka osta Latvijā.

Top komentāri

smirdīgā nauda
s
Rīgas brīvosta: Sadarbības veicināšana ar tirānijām ir svarīga gan ostai, gan visai Latvijas transporta nozarei (jo tirānijās atšķirībā no demokrātijām visu var ātri nokārtot).
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē