Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rinkēvičs: Ukrainas krīzes risinājums būs EDSO efektivitātes kritērijs

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) efektivitātes kritērijs būs spēja rast risinājumu Ukrainas krīzei, tā šodien Vācijā notiekošajā ministru sanāksmē atzina ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Uzstājoties neformālajā ārlietu ministru sanāksmē Potsdamā, Vācijā, ārlietu ministrs norādīja, ka EDSO ir būtiska loma konfliktu novēršanā un atrisināšanā un tās rīcībā ir nepieciešamais instrumentu kopums.

Tomēr EDSO dalībvalstīm esot fundamentāli pretrunīga izpratne par pamatprincipiem un vērtībām, par ko liecina Krievijas veiktā pretlikumīgā Krimas aneksija, situācija Ukrainas austrumos, stāvoklis cilvēktiesību un demokrātijas jomā, kā arī mediju izmantošana kā informācijas kara instruments.

Kā akcentēja Rinkēvičs, tieši tādēļ būtiski ir stiprināt visas EDSO institūcijas, tostarp EDSO Demokrātisko institūciju un cilvēktiesību biroju, EDSO pārstāvja biroju mediju brīvības jautājumos un EDSO augsto komisāru nacionālo minoritāšu jautājumos.

Diskutējot par gatavošanos šī gada decembrī plānotajai EDSO Ministru padomes sanāksmei Hamburgā, Rinkēvičs uzsvēra, ka diskusijas centrā jābūt Krievijas agresijas pret Ukrainu izbeigšanai un pilnīgai Minskas vienošanās izpildei.

Ministrs norādīja, ka organizācijai ir būtiska loma arī savstarpējās uzticības veicināšanas pasākumos un militārās drošības jomā. Vienlīdz svarīga ir EDSO loma cīņā ar ekstrēmismu, terorismu, kā arī migrācijas problēmu risināšanā.

EDSO ir lielākā reģionālās drošības organizācija pasaulē ar 57 dalībvalstīm. Organizācijas darbība ir vērsta uz trim galvenajām dimensijām: militāri politisko, ekonomisko un humanitāro. 2016.gadā EDSO prezidējošās valsts pienākumus pilda Vācija.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Izglītība ļauj justies drošāk

    Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

    Dienas komentārs

    Vairāk Dienas komentārs


    Latvijā

    Vairāk Latvijā


    Pasaulē

    Vairāk Pasaulē