Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Skolnieces tēvs: Mūsdienas, taču Jelgavas skolās valda PSRS laiki

Atkal sākas jaunais mācību gads, un pirmajā skolas dienā bija vēlēšanās pavadīt uz skolu savu bērnu, novēlēt izturību un veselību skolotājiem un doties tālāk savās ikdienas gaitās. Taču notiekošais Jelgavā liek paust savu viedokli.

Man kā tēvam nav pieņemams, kā tikko notikušajā skolas vecāku sapulcē direktores runa tika dāsni piesātināta ar politinformāciju vecākiem un pārējiem pedagogiem par to, cik "devīga ir pašvaldība", cik "laba ir domes vadība", cik daudz naudas tiek dots no pašvaldības, nevis izrunātas praktiskas lietas par patiešām svarīgo!

Protams, es apzinos, ka tie skolu direktori, kuri to nedarīs, visticamāk, nokļūs "melnajā sarakstā", bet pēc tam var tikt "palūgti" doties pensijā vai arī radīsies problēmas ar atestācijas nokārtošanu, varbūt nepiešķirs finansējumu skolai utt.! Tādas diemžēl šodien ir Jelgavas domes "tradīcijas", kas precīzi atgādina PSRS laikus un komunistu valdīšanas metodes.

Bet ko patiesībā ir darījusi pašreizējā pilsētas vara, lai nodrošinātu pēc iespējas kvalitatīvāku mācību procesu un apstākļus?! Mani trīs bērni apmeklējuši Jelgavas skolas jau 19 gadu garumā, bet man grūti pamanīt atzīšanas vērtus sasniegumus, lai gan Jelgava bijusi tradīcijām bagāta ar saviem skolēniem, piemēram, Prāta vētras puišiem, aktieri Artūru Skrastiņu, aktrisi un režisori Indru Rogu, basketbolistu Valdi Valteru, kā arī izciliem skolotājiem un pedagogiem. Šodien skolās strādā daudzi sava aroda profesionāļi, kuriem nepieciešams atbalsts, lai sniegtu mūsu bērniem vislabāko apmācību.

Taču vai cēlie direktores vārdi par pašvaldību reāli atspoguļojas skolēnu un skolotāju ikdienā? Atļaušos apšaubīt, un šeit daži piemēri.

Skolu stadioni un sporta zāles jau sen ir fiziski un morāli novecojušas, tāpēc tāpat kā dušas, tualetes un aktu zāles jau sen prasās pēc modernizācijas. Tajā pašā laikā iztērēti gandrīz 20 miljoni latu, lai uzbūvētu "monstru" – Zemgales Olimpisko centru (ZOC), kurā lielākā daļa Jelgavas sportotgribētāju netiek iekšā! ZOC uzturēšana gadā izmaksā vairāk nekā 250 000 latu! Iedomājieties, cik daudz līdzekļu būtu pedagogiem un treneriem par viņu profesionālo darbu un cik daudz bērnu un viņu vecāku varētu atbrīvot no maksas par treniņiem un nodarbībām?! Turklāt, ieguldot līdzekļus skolu stadionos un sporta zālēs, šajos rajonos dzīvojošie jelgavnieki iegūtu attīstītu vidi un brīvā laika pavadīšanas iespējas.

Vēl viens šīs pašvaldības "sasniegums" ir vakaros nekursējošais sabiedriskais transports, kas tiešā veidā ietekmē skolēnu iespējas darboties pulciņos, grupās un sporta klubos. Tiek ziņots par jauniem un dārgiem autobusiem, bet tie vakaros nekursē! Turklāt atlaides par mēnešbiļetēm pienāksies tikai vienas bankas klientiem!

Es vēlos atgādināt visiem – domes vadība izrīkojas ar jūsu naudu, nevis savējo!

Pēdējo desmit gadu laikā nav nācies dzirdēt par to, ka kāds no Jelgavas domē valdošajiem būtu ieguldījis savus privātos līdzekļus sabiedrības labā, toties priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS) gan kļuvis "slavens" ar domes mašīnas izpirkšanu sev pa kluso un pa lēto!

Es aicinu viedos un drosmīgos pedagogus nenodarboties ar pašvaldībai tīkamo vecāku "smadzeņu skalošanu", bet veltīt visus spēkus mūsu bērnu izglītošanai! Un lai visiem Jelgavas bērniem zinībām bagāts gads un visiem pedagogiem centīgi un zinātkāri audzēkņi!    


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē