Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Strādā ārzemēs, pie daktera – Latvijā. Vai nākotnē tā varēs?

Latvijā Veselības ministrija plāno jau, iespējams, no nākamā gada vidus ieviest obligāto veselības apdrošināšanu, kas nozīmē sasaistīt valsts līdzfinansēto plānveida medicīnas pakalpojumu (piemēram, vizītes pie ģimenes ārsta, ārstiem speciālistiem, izmeklējumus, analīzes, plānveida operācijas) saņemšanu ar nodokļa maksāšanas faktu. Proti, ja cilvēks Latvijā maksā nodokļus vai pats veic ikgadējas – 240 latu sociālās iemaksas, tad, kā līdz šim saņem pakalpojumus. Ja to nedara, tad medicīnas pakalpojumus var saņemt tikai par pilnu maksu, izņemot neatliekamo palīdzību.

Ministrija iepriekš izteikusies, ka tad vairs Latvijā valsts apmaksātos pakalpojumus nevarēšot saņemt ārzemju latvieši, kas mēdzot braukt ārstēties Latvijā, taču nodokļus maksā ārvalstīs. Laikraksts Diena vēlētos uzzināt lasītāju, kā arī ārzemēs dzīvojošo latviešu viedokli!

Vai cilvēki, kas dzīvo un strādā ārzemēs, brauc uz Latviju izmantot valsts apmaksātos medicīnas pakalpojumus, un, ja brauc – kādus pakalpojumus tieši izmanto. Ja šāda prakse nav ierasta – tad kādēļ. Vai Latvijā mēdz izmantot maksas medicīnas pakalpojumus un kādus? Vai tomēr biežāk iet pie ārsta turpat ārzemēs?

Rakstu par šo tēmu drīzumā lasiet laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē