Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Straujuma pārsteigta par Saskaņas vājo sniegumu vēlēšanās

"Man bija pārsteigums, protams, par Saskaņas pieticīgo rezultātu. Bet acīmredzami Latvijas Krievu savienība šos 5% Saskaņai noņēma," telefonsarunā LNT raidījumam 900 sekundes pirmdienas rītā norādīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība)."Mēs savas kļūdas redzam un tās labosim.

Tā ir laba skola. Man žēl, ka daži kolēģi, kuri bija ļoti gaidīti Sociāldemokrātu grupā, netika ievēlēti. Gan Andrejs Klementjevs, gan Guntars Jirgensons, gan Boriss Cilēvičs," vēlēšanu rezultātus LNT komentēja apvienības Saskaņas centrs Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs. Viņš gan piebilda, ka 30% aktivitāte "daudziem sagrozījusi galvas" un "daudzi eiforijā mēģinās [vēlēšanu rezultātus] attiecināt uz visiem 100% balsstiesīgo".

Tikmēr politologs Ivars Ījabs Saskaņas pieticīgo sniegumu skaidro gan ar krievvalodīgo flanga partiju sašķeltību, gan EP vēlēšanu specifiku, kur cilvēki galvenokārt balso par "uzvārdiem un sejām, nevis partiju sarakstiem". "Saskaldītība spēlēja savu lomu, bet jāņem vērā, ka neviena no krievvalodīgo flanga partijām sarakstos neiekļāva tik populārus uzvārdus kā Vienotība," intervijā Latvijas Televīzijai norādīja Ījabs.

Savukārt, komentējot Vienotības rezultātus, Straujuma pauda gandarījumu par uzvaru un ir pārliecināta, ka no Vienotības ievēlētie kandidāti strādās profesionāli. Tāpat viņa atzinīgus vārdus veltīja Robertam Zīlem (NA). "Pārējie cilvēki... Ždanokas kundze jau ir bijusi. Grigules kundze... mācīsies. Apgūs Eiropas Parlamenta darbu. Droši vien, meklēs savu nišu, kas varētu būt lauksaimniecība. Tāpat arī Mamikina kungam tā ir jauna darbības sfēra. Kopumā domāju, Latvija piedāvās sabiedrībai proporcionālu komandu," domās dalījās Straujuma.

Jau vēstīts, ka naktī uz pirmdienu kļuva zināmi oficiālie Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultāti. Latviju Briselē pārstāvēs astoņi deputāti – Valdis Dombrovskis, Sandra Kalniete, Artis Pabriks un Krišjānis Kariņš no Vienotības, Roberts Zīle no Nacionālās apvienības, Andrejs Mamikins no Saskaņas, Iveta Grigule no ZZS un Tatjana Ždanoka no Latvijas Krievu savienības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē